2019-02-11 19:45:39
Φωτογραφία για Πόνος στο αυτί: Τι τον προκαλεί και με ποια συμπτώματα εκδηλώνεται;
Κατά γενική ομολογία, ο πόνος στο αυτί είναι οξύς, με αίσθημα καύσου, σταθερός ή αυξομειούμενος και μπορεί να αναστατώσει την καθημερινότητα μικρών και μεγάλων.

Αν και ο πόνος στο αυτί εμφανίζεται πολύ συχνά στα παιδιά, και οι ενήλικες υποφέρουν το χειμώνα από αυτό το ενοχλητικό σύμπτωμα.

Οι αιτίες που τον προκαλούν είναι η μόλυνση του αυτιού, συσσώρευση κυψελίδας, ενσφήνωση κάποιου μικρού αντικειμένου στο αυτί, αλλά και η λοίμωξη λαιμού. Να διευκρινιστεί εδώ ότι ο πόνος στο αυτί που οφείλεται σε κρυολόγημα είναι από οξύς έως πολύ επώδυνος.

Σύμφωνα με τους ειδικούς της Mayo Clinic, ο πόνος στο αυτί από κρύωμα προκαλεί δυσκολία στον ύπνο, πυρετό και πρασινωπή ή κιτρινωπή βλέννα στη μύτη και συνήθως υποχωρεί από μόνος του μετά από ένα χρονικό διάστημα.

Άλλα συμπτώματα λοίμωξης του αυτιού ή μέσης ωτίτιδας μπορεί να περιλαμβάνουν:

Απώλεια όρεξηςΕυερεθιστότηταΚακή ποιότητα ύπνουΠυρετόςΊλιγγοςΔιαρροή υγρού από το αυτίΔυσκολία ακοής


Αντιμετώπιση

Η θεραπεία μπορεί να περιλαμβάνει φάρμακα για τον πόνο και τον πυρετό και αντιβιοτικά αν υπάρχει βακτηριακή λοίμωξη κατόπιν σύστασης του θεράποντα ιατρού.

Ένας ακόμη τρόπος για να ανακουφιστείτε από τον πόνο στο αυτί είναι οι ζεστές κομπρέσες. Τοποθετήστε μια ζεστή κομπρέσα πάνω στο αυτί που πονάει και αφήστε την για λίγα λεπτά.

Άλλο ένα γιατροσόφι είναι το έλαιο τζίντζερ το οποίο έχει φυσικές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και μπορεί να καταπραΰνει τους πόνους στο αυτί. Βάλτε λίγο έλαιο τζίντζερ το οποίο έχετε ζεστάνει στο εξωτερικό κανάλι του αυτιού χωρίς, όμως, να το βάζετε μέσα στο αυτί.

Πηγή: healthreport.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ