2019-02-12 20:05:53
Φωτογραφία για Η Πρωτοβουλία Αστυνομικών για τη διαταγή για την ενίσχυση της Δ.Α.Ε.Α
Διαβάστε την ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Αστυνομικών

Οργή και ιδιαίτερα βαρύ κλίμα έχει δημιουργηθεί στις υπηρεσίες της Γ.Α.Δ.Α που συμπεριλαμβάνονται στη διαταγή της, καθ’ υπόδειξη του αρχηγείου σχετικά με την ενίσχυση της Δ.Α.Ε.Α.. Η αναδιανομή που πρόκειται να πραγματοποιηθεί θυμίζει κλασικές κυβερνητικές πολιτικές, όπου οι φτωχοί καλούνται να πληρώσουν για τους φτωχότερους. Πρόκειται για μια ενέργεια τύπου «αποφασίζουμε και διατάζουμε», που δείχνει φαινομενικά πρόχειρη και με ελλείψεις, αλλά ουσιαστικά είναι εντελώς μεθοδευμένη κι ενσυνείδητη.

Είναι προκλητικό να πραγματοποιείται αναδιανομή προσωπικού, σύμφωνα με την οποία μετακινούνται συνάδελφοι από διάφορες υπηρεσίες με τεράστιες ελλείψεις οργανικών θέσεων και τοποθετούνται στις διμοιρίες, όταν υπάρχουν άλλες υπηρεσίες που είναι υπερτροφικές ή τουλάχιστον πλήρεις. Τα ερωτήματα που δημιουργούνται προκαλούν την αξιοπρέπεια των συναδέλφων και τη λογική τους.


 

Γιατί εντελώς επιδεικτικά δεν επιλέγονται οι πλεονάζουσας δύναμης Διευθύνσεις του Αρχηγείου;

Γιατί εξαιρούνται αυτοτελείς κεντρικές υπηρεσίες όπως η Δ.Α.Ε.Ε.Β και η Υπηρεσία Προστασίας Επισήμων;

Γιατί δεν συμπεριλαμβάνονται λοιπές υπηρεσίες της Γ.Α.Δ.Α ;

 

Είναι δυνατόν να αποδυναμώνονται επιπλέον οι υπηρεσίες που είναι επιφορτισμένες με το συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό της αστυνόμευσης; Οι υπηρεσίες – “βιτρίνες” της ΕΛ.ΑΣ. μεταξύ άλλων φαίνεται ότι εξακολουθούν να απολαμβάνουν ιδιαίτερης μεταχείρισης με επιπλέον προσωπικό, την ώρα που άλλες ψυχορραγούν. Αστυνομικοί του πεζοδρομίου των οποίων τα δικαιώματα καταστρηγούνται καθημερινά, έρχονται γι’ άλλη μια φορά αντιμέτωποι με παραλογισμούς της Διοίκησης.

 

Ως Πρωτοβουλία Αστυνομικών εναντιωνόμαστε στην επίμαχη διαταγή κι απαιτούμε την άμεση ανάκλησή της.

 

Είμαστε αντίθετοι στον άδικο χαρακτήρα της και είμαστε βέβαιοι ότι το μόνο που θα προκαλέσει είναι επιπλέον εργασιακή δυστυχία. Οι λόγοι που έχουν οδηγήσει το προσωπικό της Δ.Α.Ε.Α. σε σφαγιασμό των εργασιακών τους δικαιωμάτων απαιτεί άμεση εσωτερική αναδιάρθρωση. Η κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οφείλεται στην εκτέλεση υπηρεσιών που δεν προβλέπονται και στην χρησιμοποίησή τους σε κάθε λογής αναρμόδια καθήκοντα. Η διακοπή αυτή της κατασπατάλησης του προσωπικού πρέπει να πραγματοποιηθεί τώρα.

 

Επιπλέον, τοποθετήσεις σύμφωνα με τις οποίες προτείνεται νεοεξερχόμενοι αστυφύλακες να στελεχώνουν την Δ.Α.Ε.Α μας βρίσκουν εντελώς αντίθετους. Ο νεοξερχόμενος συνάδελφος έχει δικαίωμα να αποκτά σφαιρική αντίληψη για την αστυνομική πραγματικότητα πρωτού ακολουθήσει πιο εξειδικευμένη πορεία σε άλλες υπηρεσίες. Η αρχική τοποθέτηση σε Α.Τ. ως πρώτος σταθμός στην αστυνομική καριέρα πρέπει να γίνεται σεβαστός από όλους μας και να μην υπονομεύεται από τις ελλείψεις και δυσλειτουργίες που έχουν προκύψει από τις πολιτικές και φυσικές Ηγεσίες του σώματος. Ο σεβασμός στον αστυνομικό πρέπει να είναι πρώτιστο μέλημά μας από την απόκτηση της ιδιότητας του ως αστυνομικού ως το τέλος.

 

Ένα ακόμη σημείο στο οποίο όλοι πρέπει να εστιάσουμε και να προβληματιστούμε είναι η επιλογή για ενίσχυση της συγκεκριμένης διεύθυνσης κι όχι κάποιας άλλης. Τι υποκρύπτεται πίσω από αυτήν την επιλογή; Η επιδιωκόμενη ενίσχυση των διμοιριών μήπως πρέπει να λογιστεί ως πρόδρομος ψήφισης περαιτέρω αντιλαϊκών νόμων, που αναμένεται να προκαλέσουν μαζική λαϊκή κατακραυγή;

 

Αφήστε επιτέλους τους συναδέλφους των διμοιριών εκτός των πολιτικών σας παιχνιδιών!

Σταματήστε να παίζετε με τις συνειδήσεις των συναδέλφων μας, φέρνοντάς τους στην αντίπαλη πλευρά από εκείνη που ανήκουν κανονικά. Ο αστυνομικός και οι οικογένειές μας, όσο και να προσπαθείτε να τον χειραγωγήσετε ανήκει στο λαό. Καμία σχέση δεν έχει με τα μικροπολιτικά συμφέροντα και κανένα όφελος δεν έχει με το να τα υπερασπιστεί.

 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε επαγρύπνιση, ετοιμότητα, αλλά προπαντώς ΣΥΝΟΧΗ! Οι αγώνες για να κερδιθούν πρέπει να μας έχουν όλους σαν μια γροθιά. Αρκετά με την κοροϊδία. Ήρθε η ώρα για δραστικούς αγώνες.

 

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

πηγή: protast.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ