2019-02-15 16:43:48
Φωτογραφία για Με τόσο κρύο αναρωτιόμαστε: Τι τρώνε οι Εσκιμώοι για να ζεσταθούν;
Έχεις ξεπαγιάσει και εσύ αυτές τις μέρες; Το ίδιο και εμείς! Υπάρχουν όμως άνθρωποι που ζουν σε πολύ πιο παγωμένες περιοχές του κόσμου από την Ελλάδα και εξακολουθούν να αντιστέκονται στο κρύο.

Ας πάμε αυτήν την αντίθεση στα άκρα και ας δούμε τι τρώνε οι Εσκιμώοι για να ζεσταθούν!

Οι Εσκιμώοι είναι άνθρωποι χαμηλού ή μέσου αναστήματος, με ελαφρά κίτρινο δέρμα και χαρακτηριστικά σχιστά μάτια. Κατοικούν σε μερικές περιοχές της Γροιλανδίας, στον Καναδά, στην Αλάσκα ακόμη και στις Β.Α. περιοχές της Ασίας. Ποτέ δεν καλλιεργούν το έδαφος, επειδή πολύ μικρή βλάστηση μπορεί να αναπτυχθεί σε τόσο κρύο κλίμα. Οι σκληρές συνθήκες διαβίωσης τους και η έλλειψη φρούτων και λαχανικών τούς έκαναν να μάθουν πώς να κυνηγούν στη θάλασσα, αλλά και στην ακτή.

Οι Εσκιμώου τρέφονται κυρίως με κρέας, όχι μόνο επειδή είναι περισσότερο διαθέσιμο, αλλά και επειδή η διατροφή αυτή είναι πιο αποτελεσματική για να διατηρηθεί το σώμα ζεστό και κατά συνέπεια υγιές. «Το αίμα και η σάρκα από θαλάσσιους ίππους, φώκιες, φάλαινες (Οι φάλαινες που κυνηγούν είναι συνήθως νεαρής ηλικίας, καθώς είναι πιο εύκολο να τις πιάσουν και έχουν πιο γευστικό δέρμα), ταράνδους, μοσχοβόδια και πολικές αρκούδες αποτελούν ένα μεγάλο μέρος της διατροφής τους.


Τρώνε επίσης πουλιά και τα αβγά τους, αλλά και ψάρια, όπως σκαλπίνες, μπακαλιάρος και λιμνοπέστροφα», δήλωσε ο John, ένας δυτικός επιστήμονας, σύμφωνα με το Lecoresorts.com. Πρόσθεσε ότι τρώνε επίσης φυτικές τροφές, όπως φύκια, χόρτα, ρίζες και μούρα.

Παρόλο που τρώνε τόσο λιπαρά κρέατα, οι Εσκιμώοι δεν υποφέρουν από παχυσαρκία και διαβήτη τύπου δύο, ενώ τα καρδιακά επεισόδια είναι σπανιότατα. Οι Εσκιμώοι συνήθως στεγνώνουν τις πρωτεϊνικές τους τροφές για να διατηρηθούν και να καταναλωθούν αργότερα.

Μερικές φορές μαγειρεύουν το φαγητό τους, ενώ άλλες πάλι τα τρώνε παγωμένα ή ωμά. Οι τεχνικές συντήρησης τροφίμων περιλαμβάνουν τη ζύμωση ψαριών και κρέατος με τη μορφή Igunaq, που σημαίνει ότι θάβουν το κρέας και το λίπος που «πιάνουν» το καλοκαίρι στο έδαφος, όπως μπριζόλες, οι οποίες «ζυμώνονται» το φθινόπωρο, στη συνέχεια παγώνουν το χειμώνα και είναι έτοιμες για κατανάλωση τον επόμενο χρόνο.

Όταν μαγειρεύουν, αναμιγνύουν λίγα συστατικά και προσθέτουν πολύ λίγα μπαχαρικά. Μερικά από τα αγαπημένα τους πιάτα είναι:

Akutaq: Μούρα αναμεμειγμένα με λίπος. Παραδοσιακά, το akutaq γινόταν με χτυπημένο λίπος αναμεμειγμένο με μούρα, όπως κράνμπερις και μύρτιλλα, ψάρια, χόρτα ή ρίζες με ζωικό λάδι ή λίπος. Πρόσφατες προσθήκες περιλαμβάνουν τη ζάχαρη και το γάλα.

Bannock: Ψωμί από λευκό ή ολικής αλέσεως αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, ζάχαρη, λαρδί και νερό ή γάλα. Ζυμώνουν όλα τα υλικά μαζί και στη συνέχεια τηγανίζουν το μείγμα σε λίπος ή λάδι. Πολλές φορές προσθέτουν αποξηραμένα φρούτα ή μπαχαρικά.Τ

Suaasat: Παραδοσιακή γροιλανδική σούπα από φώκια, φάλαινα, τάρανδο, ή θαλασσοπούλια. Η σούπα περιέχει επίσης κρεμμύδι και πατάτες και τις δίνουν περισσότερη γεύση προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι και δάφνη. Για να την κάνουν πιο χορταστική, συχνά προσθέτουν ρύζι ή κριθάρι, που έχουν μουλιάσει αποβραδίς.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ