2019-02-15 18:06:15
Φωτογραφία για Λιμενικό: Νέοι συνοδοί-χειριστές αστυνομικών σκύλων ανίχνευσης ναρκωτικών
Πτυχία σε έξι νέους συνοδούς-χειριστές αστυνομικών σκύλων Κ-9 (ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών) του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής απονεμήθηκαν σήμερα, μετά την επιτυχή

ολοκλήρωση σχολείου βασικής εκπαίδευσης, που διεξήχθη στο διάστημα από 29/10/2018 έως 14/02/2019, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Βιολογικών Ερευνών του Στρατού.

Στην τελετή, στον προαύλιο χώρο του υπουργείου, παρέστησαν ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Φώτης Κουβέλης, και η ηγεσία του Σώματος.

Οι νέοι συνοδοί-χειριστές ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών θα τοποθετηθούν στις νεοσυσταθείσες Περιφερειακές Ομάδες Δίωξης Ναρκωτικών(Π.Ο.Δι.Ν) των Κεντρικών Λιμεναρχείων Πάτρας, Ηγουμενίτσας, Κέρκυρας και Μυτιλήνης, καθώς και στα Γραφεία Δίωξης Ναρκωτικών των Κεντρικών Λιμεναρχείων Αλεξανδρούπολης και Ρόδου.

HCG.GR

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης στο χαιρετισμό του,


Απευθυνόμενος στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, κατά τον χιαρετισμό του, ο υπουργός σημείωσε ότι το σχολείο εκπαίδευσης για τους συνοδούς-χειριστές αποτελεί μέρος του γενικότερου σχεδιασμού του Σώματος, που επενδύει τόσο στα μέσα, όσο και στην εκπαίδευση του προσωπικού, με στόχο την αποφασιστική αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος, με έμφαση στην πάταξη του φαινομένου της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, για την οποία το Λιμενικό Σώμα έχει να παρουσιάσει σημαντικές επιτυχίες.

Κατά τον κ. Κουβέλη, με γνώμονα τον υφιστάμενο σχεδιασμό για την ενίσχυση σε μέσα και προσωπικό, το Λιμενικό Σώμα αξιοποίησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη δράση συγχρηματοδότησης του Εθνικού Πολυετούς Προγράμματος του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας (ΤΕΑ), έχοντας παραλάβει οκτώ νέα οχήματα μεταφοράς αστυνομικών σκύλων, προκειμένου να διατεθούν σε νέους συνοδούς-χειριστές.

«Η παρουσία τους αναμένεται να ενισχύσει αποφασιστικά το έργο των Περιφερειακών Ομάδων Δίωξης Ναρκωτικών και των Γραφείων Δίωξης Ναρκωτικών των Λιμενικών Αρχών, σε όλη τη χώρα» είπε ο υπουργός.

HCG.GR

Από την πλευρά του, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου, πλοίαρχος ΛΣ, Σπυρίδων Ευαγγελίδης, υπογράμμισε ότι η επιδίωξη συμμετοχής σε αυτές τις δράσεις, σε συνάρτηση με την τεχνογνωσία και επάρκεια που έχει αναπτύξει η Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου να εκπαιδεύει δικά της στελέχη στις εκπαιδευτές ομάδες Κ-9 οδηγεί σήμερα στην ενίσχυση των υφιστάμενων και νεοσυσταθέντων Περιφερειακών Ομάδων Δίωξης Ναρκωτικών των Λιμενικών Αρχών Πάτρας, Ηγουμενίτσας, Κέρκυρας και Μυτιλήνης, καθώς επίσης και των Γραφείων Δίωξης Ναρκωτικών των Κεντρικών Λιμεναρχείων Αλεξανδρούπολης και Ρόδου.

Στις αρχές Μαρτίου θα παραληφθούν άλλοι τέσσερις σκύλοι, με ταυτόχρονη έναρξη του επόμενου σχολείου βασικής εκπαίδευσης συνοδών-χειριστών τους, ενώ τα τέσσερα οχήματα που απαιτούνται έχουν ήδη παραληφθεί.

Με την ολοκλήρωση αυτής της εκπαίδευσης οι νέες ομάδες πρόκειται να ενισχύσουν την υφιστάμενη Περιφερειακή Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.Δι.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, τις νεοσυσταθείσες Π.Ο.Δι.Ν. Λιμενικών Αρχών Θεσσαλονίκης και Ηρακλείου, καθώς επίσης το Γραφείο Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας, ανερχόμενες συνολικά σε 18 ομάδες Κ-9 σε όλη την Επικράτεια.

naftemporiki.gr
_
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ