2019-02-20 11:09:02
Φωτογραφία για Αναλόγιο κρίσεων - Μισογυνισμός, νεποτισμός, σταλινισμός, κομματοκρατία και οικονομοτεχνικός έλεγχος
Από τη στιγμή που παρέμεινε αναλλοίωτο το σχήμα των αντιστράτηγων- μητροπολιτών της ΕΛΑΣ σύμφωνα με αξιωματικό της αστυνομίας, το ενδιαφέρον μετακυλίστηκε αναγκαστικά σε

υποστράτηγους, ταξίαρχους και διευθυντές, προκειμένου να εξαχθούν ορισμένα πρώτα στοιχειώδη συμπεράσματα για το εύρος, ύφος και ηθολογία των νέων κρίσεων, με πρώτο και βασικό ζητούμενο, πώς γίνεται αξιωματικοί που κρίθηκαν ως ικανοί πριν από τρεις μήνες από το ίδιο αμετάβλητο και απαράλλαχτο σχήμα, σήμερα να θεωρούνται ανάξιοι. Σημειώνουμε ωστόσο, ότι από τα μηνύματα που δεχόμαστε, τα αισθήματα και η κριτική είναι εντελώς ανάστροφη για κρίνοντες και κρινόμενους.

Ένα πρώτο μη ορατό κι επισημασμένο στοιχείο, είναι ο μισογυνισμός της ηγεσίας. Μετά την κ. Χαρώνη στους ειδούς του Νοέμβρη, προστέθηκε τώρα η κ. Αθανασία Κορκοντζέλου, που σημειωτέον, είναι η σύζυγος του επικεφαλής της ασφάλειας του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μισογυνισμός και αντιδεξιά σύνδρομα. Η μόνη γυναίκα αξιωματικός που επέζησε των δύο πρόωρων θερισμών, ήταν συνεργάτης ενός πρώην διευθυντή του γραφείου ενός πρώην υπουργού δημόσιας τάξης.


Ένα δεύτερο συμπέρασμα είναι ότι πως αποκεφαλίστηκε η κατάρτιση και η αξιοσύνη. Σκανδάλης, Τηλελής, Μανιάτης και μετακίνηση Ντζοβάρα (4 στρατηγούς βρε αθεόφοβοι στη Θεσσαλονίκη; Όντως τη μεταμορφώσατε σε αστυνομική σε πρωτεύουσα των Βαλκανίων), αποδυνάμωσε από εμπειρική γνώση και τη τεχνογνωσία το αρχηγείο και πέρασε με μαγικό ραβδάκι όλες τις οικονομοτεχνικές υπηρεσίες στον πλήρη κι αποκλειστικό έλεγχο του κ. αρχηγού.

Στους ταξίαρχους τί να πούμε; Τα γράψαμε και χθες. Όλοι όσοι διακρίθηκαν για διαχρονική συνέπεια, επαγγελματισμό, ήθος και ύφος, στον Καιάδα. Κοκκαλάκης, Σπανάκης, Καρβουνάκης (το πάλεψε σκληρά), Χαιρετάκης, Παπαπροδρόμου κ.ά. λεπιδοτομήθηκαν γιατί προεξείχαν του μέσου όρου.

Όσοι λοιποί, ταξίαρχοι και διευθυντές επέζησαν του αρμαγεδώνα, μετακινήθηκαν σε διευθύνσεις αστυνομιών με κριτήρια που συγκεντρώνουν το σύνολο των προηγούμενων παθογενειών που κάλυψε το πνεύμα των κρίσεων, με πρώτο και κύριο συστατικό, τη μη συγγένεια (νεποτισμό) με τον κ. αρχηγό, ή τον κομματισμό.

του Γιώργου Καραϊβάζ 
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ