2023-07-25 09:37:22
Φωτογραφία για ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΚΟΡΟΓΙΑΣ  ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΣΤΟ ΙΕΡΟ ΑΝΑΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ  ΔΟΚΙΜΙΟΥ
Με μια ξεχωριστή εκδήλωση η ενορία Γενέσιον Ιωάννου του Προδρόμου Δοκιμίου, αποχαιρέτησε τον επί 30 συναπτά έτη Ιεροψάλτη Δημήτριο Γκορόγια.... και τον τίμησε για την προσφορά του και την διαρκή παρουσία του στα εκκλησιαστικά και πνευματικά δρώμενα της κωμόπολής μας. Στο περιθώριο της τιμητικής εκδήλωσης ο πρωτοπρεσβύτερος πατέρας Λάμπρος Τηλιγάδας αναφερόμενος στην προσωπικότητα του Δημητρίου Γκορόγια μεταξύ άλλων είπε τα εξής:

«Ο Θεός προίκισε με το τάλαντο της ιεροψαλτικής, τον αξιολογότατο αδελφό εν Χριστώ Δημήτριο από μικρό παιδί και ο φίλτατος Δημήτρης με περίσσια εργατικότητα, υπομονή, το ανέδειξε αυτό το τάλαντο σε επιστήμη και έγινε παράδειγμα προς μίμηση. Υπηρέτησε το ιερόν αναλόγιον της ενορίας μας επί 30 συναπτά έτη. Σήμερα αγαπητοί μου αδελφοί στο πρόσωπό του τιμούμε όλους τους Ιεροψάλτες, που κρατούν ζωντανή την ιερή παράδοσή μας. Παράλληλα μαζί με την εκπρόσωπο του Δημοτικού Σχολείου Διευθύντρια κυρία Ευφροσύνη Ζάχαρη τον τιμούμε επίσης και για την διαχρονική, πολύτιμη προσφορά του στο χώρο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Η Ψαλτική τέχνη δεν είναι μια απλή διαδικασία, είναι η ζεύξη για την προσευχητική επικοινωνία όλων μας με τον Θεό» τόνισε ο πατέρας


Λάμπρος απονέμοντας παράλληλα την τιμητική διάκριση της ενορίας. Η κυρία Ευφροσύνη Ζάχαρη διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Δοκιμίου απονέμοντας την τιμητική διάκριση του Σχολείου, εξήρε την προσωπικότητα και την προσφορά του στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση ενώ τόνισε ότι ο κύριος Δημήτρης παρά την συνταξιοδότησή του δεν σταμάτησε να είναι δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα και να προσφέρει με διάφορους τρόπους.

Από την μεριά του, ο Τιμηθείς Πρωτοψάλτης και Δάσκαλος με την πλήρη έννοια του όρου κ. Γκορόγιας ευχαρίστησε για την ύψιστη τιμή και επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι "... Προέχει από όλους μας η διαφύλαξη της μουσικής και πνευματικής μας κληρονομιάς ενώ καθίσταται αναγκαία η παράδοσή της στις επόμενες γενιές...."
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ