2019-02-21 20:42:11
Φωτογραφία για “Καλπάζει” η γρίπη στην Ελλάδα: Διπλασιάστηκαν οι νεκροί σε δυο εβδομάδες
Δραματική είναι η κατάσταση στην χώρα από την επιδημία γρίπης που «σαρώνει» την επικράτεια, καθώς σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, οι νεκροί έχουν ανέλθει σε 74, από 56 που

ήταν τα θύματα της επιδημίας πριν από μία εβδομάδα. 

Το τελευταίο θανατηφόρο κρούσμα σημειώθηκε χθες στην Κρήτη, καθώς μια γυναίκα 55 ετών που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ κατέληξε από επιπλοκές του ιού της γρίπης. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, από τους 72 θανάτους οι 64 αφορούν σε κρούσματα που χρειάστηκαν νοσηλεία στη Μ.Ε.Θ και 10 σε κρούσματα που δεν νοσηλεύτηκαν σε Μ.Ε.Θ. Πρόκειται για 49 άνδρες και 25 γυναίκες, με εύρος ηλικιών από 0 έως 90 έτη και διάμεση ηλικία 68 έτη.

Επίσης, τα 64 από τα 74 προαναφερθέντα κρούσματα ανήκαν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συστήνεται εμβολιασμός για την εποχική γρίπη σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας. 

'Οπως επισημαίνει το ΚΕΕΛΠΝΟ, με βάση τα  στοιχεία, η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα παραμένει σε αυξημένα επίπεδα. Επικρατών υπότυπος είναι ο Α(Η1Ν1)pdm09, ενώ τονίζεται η σημασία του αντιγριπικού εμβολιασμού ως ο καλύτερος τρόπος προφύλαξης από τη γρίπη.

ant1news.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ