2019-02-23 11:33:36
Φωτογραφία για Θέμης Σοφός: ΔΕΝ θα συμμορφωθώ προς τας υποδείξεις
Διαβάστε την ανάρτηση τού δικηγόρου, Θέμη Σοφού: Η σκληρή ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών αποδίδει επακριβώς τον τρόπο θωράκισης των

θεσμών και των ατομικών ελευθεριών στη Δημοκρατία μας. Εγώ ΔΕΝ θα τρομοκρατηθώ και ΔΕΝ θα συμμορφωθώ "προς τας υποδείξεις", ωθούμενος βιαίως σε "δημόσια δήλωση εκτίμησης", φοβούμενος και για να αποφύγω τα χειρότερα, όπως μου "συνεστήθη", αλλά θα αντιμετωπίσω την απειλή συκοφαντίας κατά την πεπατημένη οδό, υπερασπιζόμενος με όλη την ψυχική δύναμή μου την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ, αμυνόμενος εναντίον οιουδήποτε, που για σκοπούς κερδοφορίας κ.ά., νομίζει ότι είναι σε θέση να σπιλώνει πρόσωπα κατά το δοκούν.

Καλώ με σεβασμό όλους τους ελεύθερους δημοσιογράφους, να κρατήσουν αυτές τις σκέψεις ως κινητήριο δύναμη στην έντιμη εργασία τους.

Θέμης Σοφός

Αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Γεν. Γραμματέας του Ινστιτούτου Ευρωπαϊκού και Διεθνούς Ποινικού Δικαίου, Δ.Ν. - Δικηγόρος. 


Διαβάστε την ανακοίνωση:

Ο δικηγόρος, κατά τον θεσμικό του ρόλο, είναι συλλειτουργός της Δικαιοσύνης, υπερασπίζεται τις αρχές και τους κανόνες του κράτους δικαίου και απολαύει πλήρους ανεξαρτησίας κατά την εκφορά νομικής κρίσης (άρθρα 2, 89 ΚωδΔικ). Οι δικηγορικοί σύλλογοι, μάλιστα, έχουν όχι μόνο δικαίωμα, αλλά και υποχρέωση δημόσιας τοποθέτησης σε μείζονα ζητήματα, όχι μόνο νομικού, αλλά και εθνικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος, πάντοτε με αναφορά στο δίκαιο, το οποίο και υπερασπίζονται (άρθρο 89 ΚωδΔικ).

Κάθε απόπειρα υπονόμευσης του ως άνω θεσμικού ρόλου του δικηγόρου, πολλώ μάλλον απαξίωσης δικηγόρου που εκφέρει επιστημονική άποψη, συνιστά ενέργεια αντιδημοκρατική, που απάδει στο δικαιοκρατικό κεκτημένο και τον νομικό μας πολιτισμό.

Ως εκ τούτου, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζει εντονότατη δυσαρέσκεια και αποδοκιμασία για το προσβλητικό δημοσίευμα του ενημερωτικού ιστότοπου www.koutipandoras.gr, που στρέφεται ευθέως σε βάρος του Αντιπροέδρου του, Θέμη Σοφού, για επιστημονική άποψη που ο τελευταίος εξέφρασε ελεύθερα και ανεπηρεάστα, με δογματική και νομολογιακή τεκμηρίωση.  Η μη καθοδηγούμενη δημοσιογραφία έχει, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τα χρηστά δημοσιογραφικά ήθη, καθήκον υπερασπίσεως και όχι φιμώσεως της ελεύθερης έκφρασης.
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ