2019-02-28 11:59:18
Φωτογραφία για Tσίπρας: Συμβουλευτικός ο ρόλος της Κομισιόν
«Η Ελλάδα δεν βρίσκεται πια στο πλαίσιο κάποιου μνημονίου, δεν υπάρχουν κατευθυντήριες γραμμές που πρέπει να ακολουθήσουμε, αλλά συμβουλές» τόνισε ο Πρωθυπουργός κατά τη συνάντησή του με τον Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί στο Μέγαρο Μαξίμου, εκφράζοντας την απορία του για τη «σύγχυση» από μέρους ελληνικών ΜΜΕ. «Είμαστε συνεργάστες και δεν βρισκόμαστε στο σημείο που ήμασταν, όταν εσείς ήσασταν οι δανειστές και εμείς οι δανειζόμενοι» είπε, προσθέτοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση και η Κομισιόν βρίσκονται «σε αγαστή συνεργασία» και εργάζονται με κοινό στόχο την αύξηση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας. Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι οι μεταρρυθμίσεις που υλοποίησε η ελληνική κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια αποδίδουν καρπούς και «αυτό είναι καλό σημάδι». «Είμαστε σε καλό δρόμο» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο κ. Μοσκοβισί υπογράμμισε ότι η ελληνική οικονομία είναι στη φάση της ανάκαμψης, ότι παρουσιάζει σημαντικές επιδόσεις και ότι η ανεργία μειώνεται. «Η Κομισιόν θέλει να χτίσει ένα success story στην Ελλάδα» είπε, προσθέτοντας ότι η Επιτροπή συνεργάζεται με τις ελληνικές αρχές γιατί έχουν κοινά συμφέροντα. «Ελπίζω και αναμένω ότι τον Μάρτιο θα υπάρχουν σημαντικά, θετικά αποτελέσματα και αυτό θα αποτελέσει ξεκάθαρο σημάδι προς τις αγορές που θα δείξει ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο» σημείωσε, εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι θα βρεθούν εποικοδομητικές λύσεις.

Π
. Μοσκοβισί: Εξαιρετική πρόοδος της Ελλάδας στις μεταρρυθμίσεις

«Εξαιρετική πρόοδο» στον τομέα των μεταρρυθμίσεων καταγράφει η Ελλάδα, σημείωσε ο Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί επικαλούμενος την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που είδε το φως της δημοσιότητας χθες. Οι δηλώσεις Μοσκοβισί έγιναν έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο αρμόδιος επί των οικονομικών θεμάτων Επίτροπος αναφέρθηκε επίσης στις δύο εκκρεμότητες που υπάρχουν ακόμη, τις λιγνιτικές μονάδες και το διάδοχο σχήμα του νόμου Κατσέλη, με την ταυτόχρονη επισήμανση ότι «είμαστε στη σωστή κατεύθυνση». Μάλιστα, ο κ. Μοσκοβισί έκανε λόγο για «ισχυρή βούληση» εκ μέρους των ελληνικών αρχών για συνεργασία και αισθάνθηκε την ανάγκη, χωρίς να ερωτηθεί σημειωτέον, να διευκρινίσει ότι αυτή η συνεργασία «δεν είναι μασκαρεμένο μνημόνιο, δεν είναι σε καμία περίπτωση μνημόνιο». Αλλά, συζητήσεις και συνεργασία. Κλείνοντας, ο Επίτροπος κατέθεσε την πεποίθησή του ότι οι δύο πλευρές είναι έτοιμες να ολοκληρώσουν τα επόμενα βήματα.

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ