2019-03-05 13:18:27
Φωτογραφία για Κύμα μετανάστευσης και στους νοσηλευτές λόγω ανεργίας! Πόσοι αποχώρησαν
 

Δήμητρα Ευθυμιάδου 5 Μαρτίου 2019

Κατά δεκάδες εγκαταλείπουν τη χώρα εκτός από τους γιατρούς και οι νοσηλευτές με την ελπίδα να έχουν ένα καλύτερο εργασιακό μέλλον.

Μπορεί τα δημόσια νοσοκομεία να παρουσιάζουν σοβαρές ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό, ο περιορισμένος όμως αριθμός των προσλήψεων που έγινε τα τελευταία χρόνια, ανάγκασε πολλούς να αναζητήσουν μία άλλη τύχη στο εξωτερικό.

Χαρακτηριστικό είναι με βάση τα όσα αναφέρει στο HealthReport.gr ο Άρης Δάγλας της ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥαπό τις επίσημες καταγραφές του κλάδου, μόνο την τελευταία τριετία έφυγαν για χώρες του εξωτερικό συνολικά 3000 νοσηλευτές.

Όλα αυτά βέβαια την ώρα που το ΕΣΥ παρουσιάζει κενά τουλάχιστον σε 15.000 θέσεις νοσηλευτών ενώ η ηγεσία του υπουργείου Υγείας προαναγγέλλει χιλιάδες προσλήψεις ακόμη και μέσα στο 2019. Διαβάστε ΕΔΩ τι προανήγγειλε η κυβέρνηση: «Έρχονται 10.000 μόνιμες προσλήψεις στην Υγεία! Πόσες θα γίνουν το 2019»


Αξιοσημείωτο είναι σύμφωνα με τα όσα περιγράφει στο HealthReport.gr ο κ.Δάγλας, ότι σήμερα ο αριθμός των άνεργων νοσηλευτών είναι μικρότερος από τις θέσεις που χρειάζονται τα δημόσια νοσοκομεία.

Είναι ενδεικτικό ότι στη χώρα υπάρχουν 10.800 άνεργοι νοσηλευτές τη στιγμή που το δημόσιο σύστημα υγείας χρειάζεται 15.000!

Πάντως η ηγεσία του υπουργείου Υγείας φαίνεται να έχει μία διαφορετική εικόνα, καθώς όπως ανακοίνωσε επίσημα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης μετά την γνωστοποίηση των 10.000 προσλήψεων που θα γίνουν στην Υγεία τα επόμενα 4 χρόνια: «Αυτή τη στιγμή έχουν αναλάβει υπηρεσία πάνω από 18.000 άνθρωποι από τον Οκτώβριο του 2015 μέχρι σήμερα στο ΕΣΥ και είναι κι’ άλλοι περίπου 5.000 με προκηρυγμένες θέσεις και στη διαδικασία να αναλάβουν».

Άγνωστο βέβαια παραμένει το γεγονός που ακριβώς εργάζονται σήμερα αυτοί οι 18.000 άνθρωποι…
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ