2019-03-05 13:37:19
Φωτογραφία για Ιατρική περίθαλψη των στρατευμένων και του προσωπικού των ΕΔ στη Λήμνο. Ερώτηση στη ΒτΕ
 ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Υγείας

Θέμα: Για την ιατρική περίθαλψη των στρατευμένων και του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων στη Λήμνο.

Η κατάσταση με την ιατρική κάλυψη στο νησί της Λήμνου είναι άσχημη. Σε πολλές στρατιωτικές μονάδες δεν υπάρχει γιατρός, ενώ στο Σταθμό Επανακτησίμων (ΣΤΕΠ) οι γιατροί δεν επαρκούν. Ακόμη οι συνθήκες διαβίωσης σε πολλές μονάδες, δεν είναι καλές, διότι δεν υπάρχει ζεστό νερό, επαρκής θέρμανση στους θαλάμους. Όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα, ασθένειες όπως γρίπη, κρυολόγημα να μην μπορούν να αντιμετωπιστούν εύκολα.

Η κυβέρνηση οφείλει να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα, δεδομένου ότι είμαστε σε περίοδο έξαρσης της γρίπης, με δεκάδες νεκρούς σε ολόκληρη τη χώρα.

Την ίδια ώρα το νοσοκομείο της Λήμνου υπολειτουργεί με πολλές ειδικότητες να λείπουν, όπως αναισθησιολόγος, παθολόγος, γυναικολόγος, ενώ δεν λειτουργεί Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Την άσχημη αυτή κατάσταση έχουν αναδείξει μαζικοί φορείς και σωματεία της Λήμνου, ενώ το ΚΚΕ επανειλημμένα έχει φέρει το θέμα στη Βουλή, χωρίς ωστόσο να έχει δοθεί λύση. Χρειάζεται άμεσα, η πρόσληψη του απαραίτητου ιατρικού προσωπικού, για την κάλυψη των αναγκών του νοσοκομείου.


ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ Υπουργοί, τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για:

·         Τη βελτίωση της ιατρικής περίθαλψης των στρατευμένων και του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων στη Λήμνο;

·         Την πλήρη εμβολιαστική κάλυψη όλων των στρατευμένων και του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, για την προστασία από την έξαρση της γρίπης;

Οι βουλευτές

Σταύρος Τάσσος

Λιάνα Κανέλλη

Θανάσης Παφίλης
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ