2019-03-05 14:08:49
Φωτογραφία για Αντώνης Σταμπούλος: Η επανάσταση είναι πλέον μια αναγκαιότητα
Αναδημοσιεύουμε από το Indymedia: Η αλήθεια είναι ότι η αντίσταση στην κρατική τρομοκρατία και την καπιταλιστική εκμετάλλευση δεν μπορεί να διαχωρίσει τα μέσα ανατροπής σε ένοπλα και

άοπλα. Αυτός ο διαχωρισμός γίνεται από το κράτος για να διασφαλίζει το μονοπώλιο της βίας. Στην παγκόσμια επαναστατική ιστορία πάντα τα κινήματα αντιμετώπισαν ένοπλα την κρατική επιβολή.

Ειδικά στην χώρα αυτή ο ένοπλος αγώνας παραμένει απόλυτα νομιμοποιημένος στα μάτια μεγάλου μέρους της κοινωνικής βάσης που ως τρομοκρατία αναγνωρίζει τις ουρές στον ΟΑΕΔ και το άγχος της επιβίωσης και όχι τις στοχευμένες ενέργειες ενάντια σε κρατικούς και καπιταλιστικούς στόχους.

Η επανάσταση είναι πλέον μια αναγκαιότητα, στην εποχή που η τεχνολογία έχει ξεπεράσει την δυνατότητα της να διευκολύνει την επιβίωση του ανθρώπου φτάνοντας σε επίπεδα τέτοια που να μπορεί να απειλήσει την επιβίωση όλου του πλανήτη.


Ταξικό σύστημα, εκτός από καταδυνάστευση της κοινωνίας, σημαίνει και αμετάκλητες βλάβες στο φυσικό περιβάλλον. Αν υπάρχει κάποια δύναμη που να μπορεί να εκτροχιάσει από την πορεία του τον κρατισμό και τον καπιταλισμό, είναι η παγκόσμια κοινωνική επανάσταση. Το σύστημα αυτό που κύρια αξία του και κίνητρο έχει το κέρδος, είναι τόσο αυτοκαταστροφικό που οφείλουμε αφενός να διαχωριστούμε όσο γίνεται αξιακά και σε επίπεδο καθημερινότητας από το ίδιο και αφετέρου να το καταστρέψουμε όσο το δυνατόν νωρίτερα. Η τιμή να ανήκεις στην παγκόσμια οικογένεια των γνωστών και άγνωστων που πολεμούν το κρατικό και ταξικό σύστημα κρατώντας αλώβητες τις αξίες τους, είναι απερίγραπτη. Και από μόνο του αυτό, αποτελεί λόγο ύπαρξης.

Κάτω το κράτος

Ζήτω η Αναρχία
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ