2019-03-06 11:31:04
Φωτογραφία για Οι...εκκρεμότητες του ΕΣΡ - Ποιους περιμένει καμπάνα
Με νέους κανόνες το παιχνίδι της τηλεοπτικής αγοράς, αναφορικά με την ποιότητα του

μεταδιδόμενου προγράμματος. Μετά την απόφαση που αφορούσε τον ρόλο των κριτών στο «Greece’s Next Top Model» στο Star, με την επισήμανση για τα πλάνα από τα κορμιά των γυναικών, ακολούθησε η απόφαση για τη Ζήνα Κουτσελίνη, στο ίδιο κανάλι. Η προσβολή μνήμης νεκρού και η προστασία των ανηλίκων, αναφορικά με τον τρόπο παρουσίασης της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη από την εκπομπή, ήταν δύο από τους λόγους που το ΕΣΡ αποφάσισε να ζητήσει τη διακοπή μετάδοσης της εκπομπής για τρεις μέρες, από 19 ως 21 Μαρτίου, μαζί με πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ.

Είναι ένα σαφές μήνυμα προς τους αδειοδοτημένους τηλεοπτικούς σταθμούς, με το οποίο η Αρχή κάνει σαφές πως δεν θα ανεχθεί άλλη κατάφωρη παραβίαση της νομοθεσίας σε τέτοια θέματα. Ακόμη, εκκρεμούν έρευνες και αποφάσεις επί σειράς ζητημάτων, όπως η μετάδοση συνέντευξης στο δελτίο ειδήσεων του Star με μια γυναίκα η οποία εμφανιζόταν να αγωνιά για τον σύζυγό της, πιλότο μαχητικού αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας, και ενώ υπήρχε η ένταση με την Τουρκία. Το Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ έκρινε πως παραπλανήθηκε ο δημοσιογράφος, ο οποίος έπρεπε να ελέγξει την αξιοπιστία των λεγομένων της, ενώ για το ΕΣΡ η υπόθεση αυτή παραμένει ανοικτή.


Επίσης, έρευνα διεξάγεται και για το «Survivor», ενώ υπάρχουν καταγγελίες και για το «Nomads» και άλλα παρεμφερή προγράμματα. Υπενθυμίζεται πως σε ό,τι αφορά τη ρατσιστική επίθεση του Τάκη Τσουκαλά κατά του παίκτη του Παναθηναϊκού και της Εθνικής μπάσκετ, Θανάση Αντετοκούνμπο, υπήρξε η ποινή της διακοπής λειτουργίας του σταθμού Νέο Κανάλι – Epsilon για μία ημέρα, ενώ με πρωτοβουλία της διοίκησης σταμάτησε και η συνεργασία με τους συντελεστές της οπαδικής εκπομπής.

Typologies.gr

http://www.tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ