2019-03-06 14:44:05
Φωτογραφία για Γιατί έπαθα γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση;
Αρκετές γυναίκες το παρατηρούν κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης

Πολλές φορές η διάγνωση για την γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση γίνεται από τον

Ωτορινολαρυγγολόγο, με την ενδοσκόπηση του λάρυγγος, μια εξέταση σύντομη, ανώδυνη και άμεση.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα βασικά συμπτώματα της είναι η βραχνάδα, ο πονόλαιμος, η δυσκολία κατάποσης, η ξηρότητα του λαιμού, ένας ενοχλητικός βήχας και η αίσθηση πνιγμού, ιδιαίτερα τα βράδια. Φυσικά, υπάρχουν κι άλλα συμπτώματα, όπως η καούρα στο στήθος, η άσχημη γεύση στο στόμα και η αίσθηση κόμπου στο λαιμό.

Το ρόλο της στην ολοένα και αυξανόμενη εμφάνιση της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης παίζει η αλλαγή του προτύπου διατροφής. Η αντικατάσταση της Μεσογειακής διατροφής με γρήγορο και έτοιμο φαγητό, καθώς και η παράλειψη σημαντικών γευμάτων όπως το πρωινό εξυπηρετούν στην εμφάνιση των συμπτωμάτων.

Επίσης, η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση συνδέεται άμεσα με το στρες, το άγχος, την κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών, την ελλιπή πρόσληψη νερού, την υπερβολική λήψη καφεΐνης και αλκοόλ.

Το γαστρικό οξύ δημιουργεί μια εκνευριστική ενόχληση στον φάρυγγα και στο πίσω μέρος των φωνητικών χορδών. Αρκετές γυναίκες το παρατηρούν κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Οι τελευταίες έρευνες δείχνουν ότι μπορεί να ευθύνεται για χρόνιες ιγμορίτιδες, αποφρακτική άπνοια στον ύπνο, εισροφήσεις, προκαρκινωματώδεις καταστάσεις και ανάπτυξη καρκίνου στο στόμα, στο φάρυγγα και το λάρυγγα. Ακόμη, είναι υπεύθυνη για διαταραχές στη φωνή και ανάπτυξη κοκκιωμάτων στο λάρυγγα.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ