2019-03-14 15:59:59
Φωτογραφία για Μητσοτάκης: Μένει μετέωρη η Συνταγματική Αναθεώρηση
«Η αναθεώρηση του Συντάγματος δυστυχώς μένει μετέωρη. Ακόμα και ο Συνταγματικός χάρτης της χώρας χρησιμοποιήθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ ως ένα κομματικό εργαλείο για φθηνό αντιπερισπασμό» σημείωσε από το βήμα της Βουλής ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης. Συνέχισε επισημαίνοντας «σήμερα κλείνει δυστυχώς ένας κύκλος χαμένων ευκαιριών για τον θεσμικό εκσυγχρονισμό της χώρας».

Αναφορικά με τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ο Αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε πως πρόκειται για «θεσμικά επικίνδυνες διατάξεις, ανούσιους βερμπαλισμούς και παρωχημένα συνθήματα». Μάλιστα έκανε λόγο για «ολέθριες» προτάσεις, όπως η Συνταγματική κατοχύρωση της απλής αναλογικής ώστε η χώρα να μην έχει ποτέ σταθερή κυβέρνηση. Και έκανε λόγο για «παντελώς αχρείαστες» διατυπώσεις για τις σχέσεις κράτους και Εκκλησίας αλλά και συνεχιζόμενες ψηφοφορίες για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που θα οδηγούσαν σε παράλυση διαρκείας.

Συνεχίζοντας τα πυρά προς την κυβερνητική πλειοψηφία επεσήμανε πως στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχουν αναφορές σε μία σειρά σημαντικών θεμάτων, όπως η ανεξάρτητη δικαιοσύνη, οι ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί, το επενδυτικό περιβάλλον, η αποτελεσματική λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης, το περιβάλλον κ.ά. 

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ