2019-03-14 22:55:42
Φωτογραφία για Τη συνεργασία της με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού ανακοίνωσε η Google
Η προώθηση της γνώσης, της εκπαίδευσης και της ανάπτυξης στον τουρισμό βρίσκεται στο επίκεντρο της συνεργασίας που ανακοινώθηκε μεταξύ της Google και του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO).  

Η Google, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση, θα βοηθήσει τα μέλη του UNWTO να διαχειριστούν τις νέες ψηφιακές τάσεις και τις προκλήσεις των αλλαγών, τις οποίες αντιμετωπίζει και έχει ανάγκη ο κλάδος του τουρισμού, προκειμένου να αξιοποιήσει πλήρως το αναπτυξιακό δυναμικό του και τη συμβολή του στην αειφορία.  

«Η συμφωνία με την Google συμπίπτει με τη στοχευμένη έμφαση που δίνει το UNWTO στην εκπαίδευση, την ανάπτυξη δεξιοτήτων και τις θέσεις εργασίας, προτεραιότητες οι οποίες αποτελούν το συνδετικό νήμα όλων των φετινών δράσεών μας », δήλωσε ο γενικός γραμματέας του UNWTO Zurab Pololikashvili.

«Η Google είναι θυγατρικό μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού και η συνεργασία αυτή αποδεικνύει τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για την προώθηση του τουρισμού ως μέσου για βιώσιμη ανάπτυξη», πρόσθεσε.  


Ο Lutz Behrendt, επικεφαλής του Τομέα Ταξιδιών, δήλωσε εκ μέρους της Google: «Περισσότερο από τα μισά έσοδα από τον τουρισμό στην ΕΕ προκύπτουν από αναζήτηση ή/και κρατήσεις στο διαδίκτυο. Με το να εφοδιάσουμε τα αρμόδια για τον τουρισμό υπουργεία με τις δεξιότητες, τα εργαλεία και τα προγράμματα που χρειάζονται για να προωθήσουν και να προστατέψουν τη δραστηριότητά τους στο Διαδίκτυο, ελπίζουμε ότι θα αυξηθούν οι ευκαιρίες για θέσεις εργασίας και έσοδα σε ολόκληρο τον κλάδο. Εφαρμόζοντας ένα παρόμοιο τουριστικό πρόγραμμα στην Ελλάδα, το 68% των επιχειρήσεων που συμμετείχαν, επιβεβαίωσαν ότι είδαν συγκεκριμένα επιχειρηματικά αποτελέσματα μετά την εκπαίδευση που τους κάναμε, όπως την προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών στον ιστότοπό τους ή στις φυσικές επιχειρήσεις τους».  

Η ανακοίνωση της συμφωνίας έγινε στο πλαίσιο ενός Διαλόγου Υψηλού Επιπέδου για τις Ψηφιακές Δεξιότητες στον Τουρισμό. Ο διάλογος διοργανώθηκε από το UNWTO, με την υποστήριξη της Google, κατά την ITB Berlin, την κορυφαία ταξιδιωτική έκθεση στον κόσμο και αυτό που υπογράμμισαν οι συμμετέχοντες είναι ότι η ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων εξακολουθεί να αποτελεί μείζονα προτεραιότητα για τους προορισμούς σε όλη την Ευρώπη. Εν ευθέτω χρόνω θα ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες για την εκπαίδευση και τη συνεργασία.

Πηγή: lifo.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ