2019-03-16 17:40:15
Φωτογραφία για Αλλαγή διοίκησης στην 29η Tαξιαρχία Πεζικού «Πόγραδετς»
Ανέλαβε τα καθήκοντα του ο νέος Διοικητής της 29ης Μ/Π Ταξιαρχίας Πεζικού Ταξίαρχος Λεωνίδας Γιοβάνης

Δείτε περισσότερα στο: http://www.paratiritis-news.gr/

Το  πρωί της Παρασκευής 15 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα στο Στρατόπεδο «Λοχαγού (ΠΖ) Βίκτωρος Παράσχου» η τελετή παράδοσης παραλαβής της 29ης Μ/Π Ταξιαρχίας Πεζικού «Πόγραδετς» από τον Ταξίαρχο Γεώργιο Χατζηγεωργίου στον Ταξίαρχο Λεωνίδα Γιοβάνη.

Το «παρών» στην τελετή έδωσαν  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, ο Διοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης,  ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής κ. Κλεοπάτρα Στογιαννίδου η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ κ. Νατάσα Λιβεριάδου, εκπρόσωποι φορέων, σωμάτων ασφαλείας και πολλά στελέχη της Ταξιαρχίας. 

«Τιμή μου που υπηρέτησα σε αυτήν την ευαίσθητη περιοχή» 


Ο παραδίδων Ταξίαρχος ανέγνωσε την τελευταία ημερήσια διαταγή του, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του για το γεγονός πως υπηρέτησε σε μία «πολυπολιτισμική και πολυθρησκευτική περιοχή» επί 24 μήνες, υπενθυμίζοντας πως η τελετή παραλαβής καθηκόντων πραγματοποιήθηκε στις 15 Μαρτίου 2017.

«Υπηρέτησα με τιμή και υπερηφάνεια σε αυτήν την ευαίσθητη περιοχή» τόνισε ο κ. Χατζηγεωργίου συμπληρώνοντας πως όλο αυτό το διάστημα λειτούργησε με γνώμονα το καλό της 29ης Ταξιαρχίας, δρώντας αποτελεσματικά, στοχεύοντας στην αναβάθμιση της εκπαίδευσης της Εθνοφυλακής, βοηθώντας, όταν προέκυπταν ανάγκες, στις  απομακρυσμένες περιοχές της Ροδόπης και συμβάλλοντας στην  ανάδειξη της ιστορίας της 29ης Ταξιαρχίας. Δεν παρέλειψε να  ευχαριστήσει όλα τα στελέχη, τους εθνοφύλακες και τους οπλίτες θητείας, καθώς λειτούργησαν συλλογικά με γνώμονα το κοινό καλό, χωρίς να σκεφτούν κόπο και χρόνο. Παράλληλα τόνισε πως το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας ήταν άρτιο σε δύσκολες οικονομικά συνθήκες, ευχαριστώντας τους κατοίκους της Κομοτηνής για την αγάπη που τον περιέβαλαν αυτά τα δύο χρόνια αλλά και την οικογένειά του για την στήριξη». 

«Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο» 

Από την πλευρά του, ο νέος Ταξίαρχος κ. Λεωνίδα Γιοβάνης τόνισε πως αναλαμβάνει τη διοίκηση της 29ης Μ/Π Ταξιαρχίας Πεζικού, έχοντας πλήρη επίγνωση της τιμής που του έγινε αλλά και των ευθυνών και των υποχρεώσεων που απορρέουν από αυτή. «Αναγνωρίζω και τιμώ το έργο που έχει γίνει από τον προκάτοχο μου, πιστεύοντας ακράδαντα πως εχθρός του καλού είναι το καλύτερο» επισήμανε ο κ. Γιοβάνης, ζητώντας από τα στελέχη να μη διστάσουν να παίρνουν πρωτοβουλίες, καθώς, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «ποτέ δεν θα έχουμε όσα θέλουμε αλλά  οφείλουμε να πετύχουμε το καλύτερο με τα μέσα που έχουμε»,  τονίζοντας παράλληλα πως όλοι πρέπει να ψάξουν τα δύσκολα και όχι τον εύκολο δρόμο.

Με το πέρας της Τελετής ακολούθησε δεξίωση για τους επίσημους προσκεκλημένους.

ΠΗΓΗ: http://www.paratiritis-news.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ