2019-03-17 12:23:08
Φωτογραφία για Να τον δούμε σημαιοφόρο
ΑΥΤΟΣ ο Κρητικός είναι άξιος των προγόνων του. Και ιδι­αιτέρως εκείνων οι οποίοι πριν 100 και πλέον χρόνια ξεκί­νησαν από την Κρήτη και σήκωσαν τα όπλα κατά των βαρβάρων πού έπιβουλεύοντο την Μακε­δονία. Ήσαν εκείνοι πού υπήρξαν ο κυματοθραύστης απέναντι στην προσπάθεια εκσλαβισμού τής ελληνικής ψυχής των Μακεδόνων. Ήσαν οι «άτακτοι», πού απετέλεσαν την προφυλακή τού Ελληνικού Στρατού πού το 1912 απελευθέρωσε τα χώματα τής Μακεδονίας.

Αυτός ο Κρητικός εκλήθη να υπηρετήσει την θητεία του. Και υπερέβη το στενά εννοούμενο καθήκον. Οικεία και ελευθέρα βουλήσει, έδήλωσε αλεξιπτωτιστής και από τούς ουρανούς πού διέσχιζε έστειλε το μήνυμά του σε ολόκληρη τήν Ελλάδα: «Μακεδονία Ξακουστή». Αυτό τραγουδούσε πέφτοντας με το αλεξίπτωτο και δεν υπήρξε ελληνική ψυχή πού να μην την άγγιξε ο αυθόρμητος τόνος τής φωνής του και η ήρεμη αποφασιστικότητά τού βλέμματός του.

Ναι, αυτός ο Κρητικός παραβίασε κάποιους κανόνες ασφαλείας
. Αλλά αλλοίμονο στους Στρατούς πού περιμέ­νουν να κερδίσουν νίκες τηρώντας τούς κανόνες ασφαλείας. Αναρωτήθηκαν αυτοί πού -υποκριτικά- μιλούν για ασφάλεια ποιους κανόνες τήρησαν οι Μακεδονομάχοι; Ποιους κανόνες τήρησαν οι πρόγονοί μας πού πήραν τα όπλα το 1821; Ναι, πρέπει να ελεγχθεί πειθαρχικά. Αλλά είναι από τις περιπτώσεις εκείνες κατά τις όποιες ο διοικητής του θα πρέπει να τον επιπλήξει δημοσίως και, στην συνέχεια, κά­ποιος ανώτερος -γιατί όχι ο ίδιος ο υπουργός Εθνικής Αμύνης;- να τον καλέσει, ανεπισήμως, και να τού σφίξει το χέρι. Κι εκείνη την στιγμή θα διερμηνεύει τα αισθήματα όλων των Ελλήνων. Για τούς οποίους το τραγούδι τού αλεξιπτωτιστή υπήρξε αναβάπτιση στα νάματα των εθνικών ιδεωδών.

Αυτόν τον Κρητικό πρέπει να τον δούμε σε λίγες μέ­ρες, όταν στην επέτειο τής 25ης Μαρτίου ο Στρατός θα παρελαύνει, σημαιοφόρο των καταδρομών. Δεν ξέρουμε αν προβλέπεται ή δεν προβλέπεται από κανονισμούς. Ξέ­ρουμε ότι τα εθνικά μηνύματα δεν δίδονται διά των κανο­νισμών. Και επειδή πολλά λέγονται και πολλά ακούγονται, ό Κρητικός αλεξιπτωτιστής πού μίλησε στις ψυχές των Ελλή­νων παραμένει στις ειδικές δυνάμεις. Μετά τον σάλο πού έχει εγερθεί, το ΓΕΣ έσπευσε να διαβεβαιώσει ότι «απλώς» ελέγχεται. Ότι διεξάγεται μία «απλή διοικητική εξέταση», πού άφορά μόνον στην ενδεχομένη παραβίαση των κα­νόνων ασφαλείας. Ας προσέξουν όμως οι αρμόδιοι. Από αυτόν τον Καταδρομέα την «πουλάδα» δεν μπορούν να την αφαιρέσουν. Αυτό προβλέπουν οι κανονισμοί πού με τέτοια ευλάβεια επικαλούνται. Έχει κάνει τα πέντε προβλεπόμενα άλματα, πού σημαίνει ότι η εκπαίδευσίς του έχει ολο­κληρωθεί. Και στην συνείδηση τού Έθνους θα είναι ο Καταδρομέας-Σύμβολο. Πού γεφυρώνει την ιστορία... με το σήμερα... με το αύριο... Και για μίαν ακόμη φορά την Κρή­τη με την Μακεδονία.  

       .                

Απόψεις- του Ευθ. Π. Πέτρου

(ΕΣΤΙΑ-16/03/2019 - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.blogspot.gr])

__________________

Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η μάχη στο Prime time...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η μάχη στο Prime time...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ