2019-03-18 14:27:30
Φωτογραφία για Η αλήθεια υπάρχει. Το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί - Toυ Θωμά Τσατσουλή
Η γνωστή φράση αυτή περιγράφει ξεκάθαρα τα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στην Ένωσή μας. Γινόμαστε μάρτυρες μιας άθλιας, συνδικαλιστικά τουλάχιστον, προσπάθειας το

επαναλαμβανόμενο ψέμα να γίνεται αλήθεια. Και επειδή η αλήθεια απαιτεί την παρρησία εξηγούμαι!

Παρακολουθώ  στο διαδίκτυο μια συνειδητή προσπάθεια από την παράταξη των κ. Δριβάκου (δηλαδή του συνδικαλιστικά υπεύθυνου για την σφαγή των οργανικών θέσεων και της συνδιαμόρφωσης του «Καλλικράτη» που τόσα δεινά έφεραν στο προσωπικό του Λιμενικού)  και κ. Ελευθεράκη (υπηρεσιακός συνδικαλιστής που «θυμήθηκε όψιμα»  το συνδικαλισμό στα 30 χρόνια υπηρεσίας ενώ πριν ήταν σφόδρα πολέμιός, από την ασφαλή  διαχρονικά, καρέκλα του τμηματάρχη διοικητικής μέριμνας), να ρίξουν την ευθύνη για την ημερομηνία εκλογών στην πλειοψηφία του Δ.Σ της Ένωσης.

Δηλαδή της ώρας που εσείς, οι συνάδελφοι και συναδέλφισσες θα κληθείτε να εκφράσετε την κυρίαρχη άποψή σας για το αύριο του Σώματος, ενθυμούμενοι προφανώς το παρελθόν για το οποίο πολλά έχουν να εξηγήσουν οι συνάδελφοι αυτοί. Ένα παρελθόν γεμάτο ερωτήματα από την ανυπαρξία και την ανέξοδη ρητορεία τους, τον «κυβερνητικό» συνδικαλισμό που υπηρετούν ξαναφέρνοντας στη μνήμη μας αλήστου μνήμης εποχές!!!


 

Η αλήθεια όμως για τους 2 συγκεκριμένους Πλωτάρχες και την παράταξή τους «Μαζί για την Ένωση ..και χώρια στην Ομοσπονδία» είναι ως συνήθως διαφορετική.

   

Οι ίδιοι αυτοί  μαζί με κάποιους  χρήσιμα πρόθυμους έχουν σύρει την Ένωση Αττικής στα δικαστήρια (ποινικά και Διοικητικά) εδώ και 2,5 χρόνια κάνοντας 1 μήνυση, 4 ασφαλιστικά μέτρα και 2 αγωγές . Η Ένωση βέβαια κέρδισε το μοναδικό δικαστήριο που εξετάστηκε η υπόθεση στην ουσία της αλλά λόγω εγκληματικής αμέλειας (δεν παραβέθηκε στην δεύτερη εκδίκαση και στην έφεση!) αλλά ήδη έχω δώσει εντολή για την διεκδίκηση χιλιάδων ευρώ για το ταμείο της Ένωσης για κακοδικία)    του προηγούμενου νομικού  εκπρόσωπου η Ένωση οδηγήθηκε σε προσωρινή Διοίκηση .

 

Εξαιτίας τους λοιπόν οδηγηθήκαμε σ’ αυτήν τη δικαστική απόφαση, η οποία σε συνάρτηση με το καταστατικό, οδηγεί την Ένωση σε αυτές τις εκλογικές ημερομηνίες. Οι ημερομηνίες όμως είναι αμείλικτες.

  

Όλες οι περιφερειακές υπηρεσίας βάσει καταστατικού θα ψηφίσουν πολύ πιο πριν από την μεγάλη Εβδομάδα. Οι κεντρικές θα ψηφίσουν την καθορισμένη ημερομηνία. Αν ψήφιζαν οι κεντρικές μία εβδομάδα πριν όπως θέλουν, είναι πιθανότατο οι επιστολικές ψήφοι των Λιμεναρχείων και των περιφερειακών μονάδων να ακυρωθούν και αυτό είναι που θέλουν οι δύο Πλωτάρχες!!!! Δηλαδή αντί να επιθυμούν τη συμμετοχή, προωθούν τον αποκλεισμό!! Γιατί άραγε;;;

 

Χθες στην Ελευσίνα μάζευαν υπογραφές αλλά δεν έλεγαν στο προσωπικό ότι ουσιαστικά όποιος υπογράφει αποκλείει τον εαυτό του από τις εκλογές κάτι το οποίο βέβαια είναι παράνομο και δεν περνάει  πουθενά. Απλά   θέλουν να κρυφτούν πίσω από υπογραφές στελεχών, οδηγώντας  συναδέλφους και Ένωση σε νέες δικαστικές περιπέτειες.

  

Οι νόμοι και το καταστατικό θα τηρηθούν θέλουν δεν θέλουν οι Δριβάκος-Ελευθεράκης.

Είναι αυτοί που λυσσαλέα δεν θέλουν ενιαίο ψηφοδέλτιο, παρ’ ότι υπάρχει κάλεσμα εκ μέρους μας εδώ και τρία χρόνια. Κρύβονται πίσω από  «χρήσιμους» μπροστινούς, πλαϊνούς και πισινούς ενώ τις αποφάσεις τις παίρνουν μόνο αυτοί οι δύο.

 

Τα τελευταία χρόνια προσπάθησαν να με σπιλώσουν ηθικά. Δεν τα κατάφεραν και δεν θα τα καταφέρουν ΠΟΤΕ, γιατί πολύ απλά πιστεύω σε αυτό που κάνω και πλέον είμαστε πολλοί, είμαστε πάρα πολλοί.

 

Και είμαστε έτοιμοι!

 

Πρώτα σε αγνοούν, μετά σε κοροϊδεύουν, μετά σε πολεμούν, μετά τους νικάς, είχε πει κάποτε ο Γκάντι! Και όντως έχει δίκιο.

Δε θα υποχωρήσουμε ποτέ από την στήριξη των δικαιωμάτων των πολλών και όχι των λίγων και ημετέρων.

 

                       Η Ενότητα (κρίνεται) στην πράξη

Θάνος Τσατσουλής

Πρόεδρος ΕΠΛΣΑΠ
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ