2019-03-19 06:51:21
Φωτογραφία για Γιατί αποκαλούν τους Γεωργιανούς διαρρήκτες επαγγελματίες
Ακόμα και τις πιο σύγχρονες κλειδαριές ασφαλείας είχαν καταφέρει να παραβιάζουν τα μέλη της συμμορίας, που συνέλαβαν την περασμένη βδομάδα τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων

Κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής, με την ταυτόχρονη ταυτοποιήση 28 διαρρήξεων σε διάφορα μέρη της Αττικής.

Ανάμεσα στα ευρήματα των αστυνομικών ήταν και ένας οδοντιατρικός τροχός, τον οποίο λένε οι ερευνητές πως χρησιμοποιούσαν για τις λεπτοδουλειές, όταν κατασκεύαζαν τα αντικλείδια.

Σε καμία από τις 28 διαρρήξεις δεν βρέθηκαν ίχνη παραβίασης στις κεντρικές εισόδους διαμερισμάτων και σπιτιών, κάτι που δείχνει πως έκαναν "επαγγελματική" δουλειά.

Με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο είχαν καταφέρει να φτιάχνουν αντικλείδια συγκεκριμένου τύπου, τα οποία τύλιγαν πρώτα με αυτό και επάνω στο... αποτύπωμά του έφτιαχναν τις εσοχές και άνοιγαν τις πόρτες.

Τα μέλη της συμμορίας δεν ήταν... επαγγελματίες μόνο στις διαρρήξεις, αλλά και στην αντιπαρακολούθηση. Έκαναν δύο φορές το ίδιο δρομολόγιο, ήταν συνέχεια στους καθρέφτες και τσέκαραν τα οχήματα, που είχαν γύρω τους. Εάν ένα εμφανίζοταν δεύτερη φορά, τότε οι διαρρήκτες "ακύρωναν" την επιχείρησή τους, έστω και για λίγο.

Μανώλης Ασαριώτης
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ