2019-03-20 15:17:28
Φωτογραφία για Έξαλλη με τον Ερντογάν η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας
Σε συνέντευξή της στο BBC η Τζασίντα Άρντερντ τόνισε ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε την

ακροδεξιά ιδεολογία - Κάλεσε επίσης τις κυβερνήσεις να αγωνιστούν κατά του ρατσισμού

Έξαλλη με τον Ερντογάν είναι η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, η Άρντερν εμφανώς ενοχλημένη υποστήριξε ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Νέας Ζηλανδίας, Ουίνστον Πίτερς θα μεταβεί στην Τουρκία για να «αντιμετωπίσει» τον Τούρκο πρόεδρο σχετικά με τις δηλώσεις του για το μακελειό σε δύο τεμένη στο Κράιστσερτς, όπου σκοτώθηκαν 50 άνθρωποι.

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία θα κάνει τον 28χρονο Αυστραλό Μπρέντον Τάραντ, δράστη του μακελειού, να πληρώσει, αν δεν το κάνει η Νέα Ζηλανδία. Ο ίδιος θεωρεί ότι η σφαγή αυτή αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης «συνωμοσίας» εναντίον της Άγκυρας του και ένδειξη του αντιμουσουλμανικού αισθήματος που εξαπλώνεται.


Ο Σουλτάνος του Βοσπόρου προέβη στις δηλώσεις αυτές στη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στην οποία προέβαλε και το βίντεο από το μακελειό το οποίο ο δράστης είχε μεταδώσει απευθείας μέσω του Facebook.

Η Άρντερν πρόσθεσε επίσης ότι θα πρέπει να αντιμετωπιστεί η ακροδεξιά ιδεολογία και κάλεσε τις κυβερνήσεις να αγωνιστούν κατά του ρατσισμού.

Επιπλέον, απέρριψε την ιδέα ότι η αύξηση του αριθμού των μεταναστών τροφοδοτεί τον ρατσισμό.

Όπως μεταδίδει το BBC, oι πρώτες κηδείες τελέστηκαν σήμερα σ' ένα νεκροταφείο κοντά στο ισλαμικό κέντρο Linwood στο Κράιστσερτς, που έγινε στόχος της επίθεσης. Ο 28χρονος Αυστραλός Μπρέντον Τάραντ σκότωσε εν ψυχρώ πενήντα άτομα την ώρα που προσεύχονταν σε δύο τεμένη.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ