2019-03-21 08:06:17
Φωτογραφία για Android εφαρμογές αρνούνται να απεγκατασταθούν
Τρεις εφαρμογές για Android, που δημοσιεύθηκαν στο Google Play Store και χρησιμοποιήθηκαν για την εμφάνιση ανεπιθύμητων διαφημίσεων, έχουν παρατηρηθεί ότι χρησιμοποιούν μια έξυπνη τεχνική για να αποφευχθεί η απεγκατάστασή τους από το χρήστη.

Σύμφωνα με τον ερευνητή ασφαλείας της ESET Lukas Stefanko, οι εφαρμογές αυτές είναι οι Super Camera Lite, Excellent Camera, και Ideal Camera είχαν πάνω από 700.000 εγκαταστάσεις στο Play Store. Μόλις μια από τις παραπάνω εφαρμογές εγκατασταθεί σε μια συσκευή Android, το σύστημα δημιουργεί αυτόματα ένα εικονίδιο για να την ξεκινήσετε. Ωστόσο, μετά την πρώτη εκτέλεση, το κύριο εικονίδιο της εφαρμογής διαγράφεται και ένα δεύτερο δημιουργείται μόνο με την επιλογή “Κατάργηση” της εφαρμογής και όχι την απεγκατάσταση της.

Αυτή η μέθοδος είναι φτιαγμένη για να εξαπατήσει τους χρήστες ώστε να πιστέψουν ότι απεγκαθιστούν την εφαρμογή από τη συσκευή τους, ενώ στην πραγματικότητα, παραμένει στη συσκευή και συνεχίζει να εμφανίζει ανεπιθύμητες διαφημίσεις, επειδή μόνο το δεύτερο εικονίδιο διαγράφεται
. Ο Stefanko βρήκε επίσης και μια δεύτερη λίστα εφαρμογών βασιζόμενη στην ίδια μέθοδο, που για άλλη μια φορά ο σκοπός τους είναι να κάνουν spam με διαφημίσεις στους χρήστες. Όλες οι εφαρμογές είναι επεξεργαστές φωτογραφιών ή καμερών, με κανονική λειτουργικότητα, εξηγεί ο ερευνητής ασφαλείας.

Συνιστάται στους χρήστες να διαβάζουν πάντα τα σχόλια πριν κατεβάσουν και εγκαταστήσουν μια εφαρμογή από το Google Play Store. Η κατάργηση μιας εφαρμογής πρέπει να γίνει είτε από το GooglePlay Store είτε από τις ρυθμίσεις των εφαρμογών από το τηλέφωνο και όχι με το πάτημα της επιλογής κατάργησης που εμφανίζεται όταν κρατάτε πατημένο το εικονίδιο της στην αρχική οθόνη.

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ