2019-03-21 08:06:55
Φωτογραφία για Μάρτιο η σειρά XG9505 4K HDR Full Array LED της Sony
Σε σχέση με τις παραδοσιακές LED τηλεοράσεις της εταιρείας αλλά και του ανταγωνισμού, η τεχνολογία Full Array LED  σύμφωνα με τη Sony προσφέρει εντυπωσιακή αντίθεση και φωτεινότητα για πιο λεπτομερή απεικόνιση και βάθος, χάρη στις πολλαπλές ζώνες LED που βρίσκονται ακριβώς πίσω από την οθόνη. Η σειρά περιλαμβάνει τέσσερα μοντέλα, 55, 65, 75 και 85 ιντσών, με το τελευταίο να αναμένεται να διατεθεί μέχρι το καλοκαίρι. Όλες στηρίζονται στην έκδοση Oreo της πλατφόρμας Android TV, ενσωματώνοντας και τον Google Assistant, με τις σχετικές φωνητικές εντολές να «εντοπίζονται» από το ενσωματωμένο μικρόφωνο στο ανανεωμένο τηλεχειριστήριο. Αυτό διαθέτει πλέον σχεδιασμό από αλουμίνιο και απλοποιημένη διαμόρφωση κουμπιών, χωρίς να χρειάζεται να στοχεύετε την τηλεόραση προκειμένου να ανταποκριθεί σε κάποια εντολή σας.

Στο εσωτερικό κάθε μοντέλου υπάρχει ο X1 Ultimate επεξεργαστής εικόνας της Sony, ικανός να εντοπίσει και να αναλύσει έξυπνα κάθε αντικείμενο στην οθόνη μέσω της Object-based Super Resolution τεχνολογίας της Sony, για εξαιρετική ακρίβεια και λεπτομέρεια
. Στα μοντέλα των 75 και 85 ιντσών συναντάμε το X-Wide Angle το οποίο διασφαλίζει ότι η εικόνα διατηρεί την ποιότητά της ανεξάρτητα από την γωνία θέασης. Επιβεβαιώσαμε παράλληλα ότι η τεχνολογία X-Motion Clarity, ελαχιστοποιεί τη θαμπάδα κινήσεων σε αθλητικά γεγονότα που περιέχουν πολύ γρήγορη κίνηση ή ακόμα και σε ταινίες δράσης με αντίστοιχες γρήγορες σκηνές.

Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί και στον τομέα του ήχου, όπου δύο ηχεία έχουν τοποθετηθεί στο πίσω μέρος της τηλεόρασης και τα οποία συνδυάζονται με το υπάρχον σύστημα ήχου για να αναπαράγουν τον ήχο ώστε να προέρχεται από το κέντρο της οθόνης, κάτι παρόμοιο με την τεχνολογία Accoustic Surface που είδαμε στην πρώτη OLED τηλεόραση της Ιαπωνικής εταιρείας. 

Όπως είχε πρωτοανακοινωθεί και στη CES σε συγκεκριμένα μοντέλα της Sony, έτσι και η σειρά XG95 θα είναι συμβατή με τα πρότυπα AirPlay 2 και HomeKit της Apple, δίνοντας τη δυνατότητα στον κάτοχο της τηλεόρασης να μεταφέρει εύκολα το περιεχόμενο που βλέπει ή ακούσει στο iPhone ή το iPad του, απευθείας στην τηλεόραση χωρίς την ανάγκη αγοράς ενός Apple TV. Σε ότι αφορά το ΗomeKit, μέσα από την XG95 θα είναι δυνατός ο έλεγχος των έξυπνων συμβατών gadget μέσα από την εφαρμογή Home στην οποία θα μπορεί να προστεθεί η τηλεόραση. Ένα από τα σενάρια που αναφέρθηκε στην περίπτωση αυτή είναι η δημιουργία ενός σεναρίου "Βραδιά Ταινίας" προκειμένου μόλις ο χρήστης την ενεργοποιήσει, να ενεργοποιηθεί η τηλεόραση και να μειωθεί ο φωτισμός στο χώρο κ.ο.κ. Για την ώρα πάντως η υποστήριξη AirPlay 2 και HomeKit δεν θα είναι ενεργοποιημένη, κάτι που θα γίνει «μέσα στη χρονιά» με νέο firmware update που θα κυκλοφορήσει η Sony.

Δε λείπουν φυσικά άλλες δημοφιλείς λειτουργίες όπως Netflix Calibrated Mode, IMAX Enhanced, Dolby Vision και Dolby Atmos για όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα κατά την αναπαραγωγή μιας ταινίας. Ειδικά για το περιεχόμενο IMAX, αυτό αφορά κινηματογραφικές επιτυχίες της Sony όμως θα είναι αποκλειστικά διαθέσιμο μέσω της υπηρεσίας RakutenTV. insonmiagr

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ