2019-03-22 21:11:16
Φωτογραφία για Νοίκι και λογαριασμοί: Τι αποκαλύπτουν για την υγεία μας
Μήπως το μεγαλύτερο μέρος του μισθού σας πάει στο ενοίκιο; Αυτό μπορεί να βλάψει την υγεία σας Νέα αμερικανική μελέτη δείχνει πως οι άνθρωποι που πληρώνουν ακριβό ενοίκιο

έχουν χειρότερη διατροφή, υψηλότερα επίπεδα στρες και περισσότερες χρόνιες παθήσεις. Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση County Health Rankings του 2019 που συντάσσεται από το Ινστιτούτο Υγείας του Πληθυσμού του Πανεπιστημίου του Wisconsin και το Ίδρυμα Robert Wood Johnson αποκαλύπτεται ότι το 11% των νοικοκυριών στις ΗΠΑ επιβαρύνονται σημαντικά από τα ενοίκια. Περισσότεροι από 800.000 ένοικοι ξοδεύουν τουλάχιστον το 50% του μισθού τους για το ενοίκιό τους.

«Σε κοινότητες με υψηλό κόστος στέγασης, οι κάτοικοι αξιολογούν την υγεία τους ως χειρότερη, τους είναι πιο δύσκολο να αγοράζουν ποιοτικές και θρεπτικές τροφές, ενώ και τα ποσοστά παιδικής φτώχειας είναι υψηλότερα» επισημαίνει η Δρ. Jessica Owens-Young ερευνήτρια του American University.


Υπάρχει μία ισχυρή σχέση ανάμεσα στην κατοικία και την υγεία

Όταν οι άνθρωποι πληρώνουν αρκετά για τη στέγασή τους αυτό μπορεί να τους αναγκάζει να λαμβάνουν αποφάσεις σε σοβαρά διλήμματα όπως:«να πληρώσω το ενοίκιο ή το δάνειο», ή αντίστοιχα να πληρώσουν την αγορά τροφίμων ή απαραίτητων φαρμάκων έναντι του ενοικίου.

Εκτιμάται ότι στις ΗΠΑ το 2015, τα νοικοκυριά τα οποία ξόδευαν αρκετά χρήματα για τα έξοδα στέγασης (άνω του μισού του μηνιαίου εισοδήματός τους), έδιναν περίπου 53% λιγότερα για τη φροντίδα της υγείας, την σίτιση και τις μεταφορές, συγκριτικά με τα νοικοκυριά που δεν ξόδευαν περισσότερο από το μισό του εισοδήματός τους στο ενοίκιο.

Για να ανταπεξέλθουν στα έξοδα στέγασης, ορισμένες οικογένειες ξοδεύουν λιγότερα λεφτά για φαγητό αγοράζοντας πιο φτηνά τρόφιμα που είναι λιγότερο υγιεινά και θρεπτικά. Αυτές οι οικογένειες ενδέχεται επίσης να ζουν σε σπίτια με οικονομικά ελλείμματα και άλλες ανεπάρκειες οι οποίες τις θέτουν σε μεγαλύτερο κίνδυνο για ασθένειες όπως το άσθμα.

Με το κόστος στέγασης να ανεβαίνει τα έσοδα ενός νοικοκυριού δεν ακολουθούν την ανάλογη πορεία. Όσο η ψαλίδα ανάμεσα στα δύο οικονομικά μεγέθη ανοίγει, τόσο περισσότερα είναι τα νοικοκυριά που κινδυνεύουν να εξουθενωθούν από τα έξοδα στέγασης βλάπτοντας κατ’ επέκταση την υγεία των μελών τους.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ