2019-03-23 13:28:46
Φωτογραφία για Ιστορίες (γι' αγρίους) από Βενεζουέλα...
Ηξεις-αφηξεις από Βενεζουέλα: Οι τελευταίες "αποκαλύψεις" έρχονται από την εφημερίδα "Ελεύθερος Τυπος". 

 Οπως διαβάζουμε στο protothema.gr:

Όχι μόνο στην Αθήνα και το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» αλλά και στο Ηράκλειο και την Καβάλα έχουν προσγειωθεί το τελευταίο διάστημα αεροσκάφη της κρατικής υπηρεσίας πετρελαίου της Βενεζουέλας που τα χρησιμοποιεί η κυβέρνηση της χώρας δημιουργώντας νέα ερωτήματα για τις στενές επαφές της Αθήνας με το καθεστώς Μαδούρο.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο δύο ημέρες πριν την προσγείωση στην Αθήνα του αεροσκάφους με διακριτικά YV 2486 στο οποίο επέβαινε ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας, Χόρχε Αρεάσα, στις 2 Μαρτίου, ένα άλλο αεροσκάφος της κρατικής υπηρεσίας πετρελαίου της Βενεζουέλας με διακριτικά YV 3360 προσγειώθηκε στο αεροδρόμιιο του Ηρακλείου Κρήτης. Επιπλέον, λίγες ημέρες νωρίτερα, στις 13 Φεβρουαρίου, το ίδιο αεροσκάφος είχε προσγειωθεί πάλι στο Ηράκλειο. 


Κατά τις ίδιες πληροφορίες στις 10 Νοεμβρίου 2018 το κυβερνητικό αεροσκάφος του Μαδούρο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Καβάλας, προερχόμενο από το Μαρόκο.

«Το αεροσκάφος με διακριτικά YV 3360 έχει χρησιμοποιηθεί αρκετές φορές από τον ίδιο τον Νικολάς Μαδούρο, συγγενείς του αλλά και υψηλόβαθμους αξιωματούχους της κυβέρνησής του, όπως η αντιπρόεδρος Ντέλσι Ροντρίγκες, η οποία έχει μεταβεί με αυτό στην Τουρκία. Αυτές οι πτήσεις δεν ανακοινώνονται ποτέ από την κυβέρνηση, αποτελούν κρατικό μυστικό» υποστηρίζει στην εφημερίδα πολιτική πηγή από τη Βενεζουέλα.

Πηγές που επικαλείται η εφημερίδα αναφέρουν ότι τους τελευταίους δέκα μήνες τουλάχιστον 8 αεροσκάφη της κυβέρνησης Μαδούρο έχουν προσγειωθεί σε ελληνικά αεροδρόμια με την επίσημη δικαιολογία σε αρκετές περιπτώσεις να είναι ο ανεφοδιασμός.
NoNews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ