2019-03-23 18:42:21
Φωτογραφία για Ταυτοποιήθηκαν οι 4 δράστες της ρατσιστικής επίθεσης...
...σε προσφυγόπουλα στην Κόνιτσα - αναζητείται άλλος ένας Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των δραστών της επίθεσης σε βάρος ανήλικων προσφύγων Αφγανιστάν, την προηγούμενη Κυριακή, στην Κόνιτσα. Πρόκειται για...

τέσσερις ημεδαπούς, ηλικίας 30 ετών ο ένας και 17 οι άλλοι τρεις, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για αδικήματα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά

Η έρευνα συνεχίζεται από το Γραφείο Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων για την ταυτοποίηση ενός ακόμα δράστη.

Οπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας: «Η μεθοδική έρευνα του Γραφείου Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων οδήγησε στην ταυτοποίηση των δραστών της επίθεσης σε βάρος ανήλικων προσφύγων, υπηκόων Αφγανιστάν, το βράδυ της προηγούμενης Κυριακής, 17ης Μαρτίου 2019, στην Κόνιτσα.

Συγκεκριμένα ταυτοποιήθηκαν τέσσερις ημεδαποί (30χρονος και τρεις 17χρονοι), ενώ η έρευνα συνεχίζεται για την ταυτοποίηση ενός ακόμα δράστη.


Σε βάρος των παραπάνω δραστών σχηματίζεται δικογραφία για τα αδικήματα της απρόκλητης σωματικής βλάβης, της απειλής, της εξύβρισης και της κλοπής κατά συναυτουργία, με την επιβαρυντική περίσταση του ρατσιστικού χαρακτηριστικού των πράξεων.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, οι δράστες, ενεργώντας από κοινού, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και εξοπλισμένοι με ρόπαλα επιτέθηκαν απρόκλητα κατά των ανηλίκων προσφύγων, που βρίσκονταν στο υπαίθριο γήπεδο καλαθοσφαίρισης Κόνιτσας.

Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες σε έναν ανήλικο και να υποστεί δυσφορία ακόμα ένας.

Οι τραυματίες, οι οποίοι διαμένουν στη Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Προσφύγων Κόνιτσας, είχαν διακομισθεί το ίδιο βράδυ στο Κέντρο Υγείας Κόνιτσας και στη συνέχεια στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Δουρούτη» απ’ όπου αποχώρησαν το επόμενο πρωί.

Η δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος των δραστών θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων».
NoNews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ