2019-03-23 19:37:47
Φωτογραφία για «Δώρο Πάσχα» σε Δημόσιο και συνταξιούχους με εφάπαξ επίδομα έως 250€ - Όλο το σχέδιο
«Δώρο Πάσχα» με τη μορφή εφάπαξ επιδόματος εξετάζει να δώσει η κυβέρνηση - Θα δοθεί σε περίπου τρία εκατομμύρια δικαιούχους

Τα υπουργεία Οικονομίας και Εργασίας έχουν έτοιμο σχέδιο, βάσει του οποίου, περίπου 3 εκατομμύρια δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι θα πάρουν… bonus έως 250 ευρώ πριν το φετινό Πάσχα.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν πέσει στο τραπέζι, το επίδομα θα είναι 250 ευρώ για τους εν ενεργεία δημοσίους υπαλλήλους και 200 ευρώ για τους συνταξιούχους, τόσο του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα.

Μάλιστα, κυβερνητικά στελέχη αποσυνδέουν την καταβολή του συγκεκριμένου επιδόματος από τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για την επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού στο Δημόσιο, αλλά και για τα αναδρομικά.

«Δε σχεδιάζουμε την πολιτική μας, επειδή μας υποχρεώνουν τα δικαστήρια», σχολιάζει χαρακτηριστικά κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης.

Όσον αφορά το πού θα βρεθεί το ποσό, κυβερνητικοί παράγοντες τονίζουν πως θα μπορούσε να αξιοποιηθεί το «ορφανό» κονδύλι των 658 εκατομμυρίων ευρώ (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), που πιστοποιήθηκε πρόσφατα από το υπουργείο Οικονομικών.

Πάντως, το θέμα προβληματίζει τους εταίρους και γι’ αυτό θα συζητηθεί τόσο στο Eurogroup της προσεχούς Δευτέρας, όσο και στο Eurogroup της 5ης Απριλίου, όπου θα ζητηθούν από τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αξιοποίηση του κονδυλίου.

(ΠΗΓΗ: star.gr)
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ