2019-03-25 15:07:39
Φωτογραφία για Επτά ήρωες του αθλητισμού!...
Σε μία κοινωνία που έχει ανάγκη να πλάσει του δικούς της ήρωες οι Έλληνες Παραολυμπιονίκες αποδεικνύουν ότι η πραγματική δύναμη βρίσκεται μέσα μας και ότι ο πρωταθλητισμός στη ζωή είναι θέμα χαρακτήρα.

Kάθε εθνική επέτειος αποτελεί μια σημαντική αφορμή για να θυμάστε κάποιους ήρωες. Εκείνους που πολέμησαν προκειμένου να απολαμβάνουμε το υπέρτατο αγαθό της ελευθερίας. Ήρωας όμως δεν είναι μόνο εκείνος που πολεμάει τον εχθρό, είναι κι εκείνος που δίνει καθημερινά το δικό του αγώνα. 

Τον αγώνα ενάντια στα αδιάκριτα βλέμματα, το κράτος που θέλουν ανθρώπους σαν κι εκείνον να ζουν σαν παρίες, απέναντι στον ίδιο τους στον εαυτό και κυρίως απέναντι σε όλους εκείνους που του είπαν ότι δεν μπορεί. Παρακάτω παρουσιάζοντας επτά Παραολυμπιονίκες. Επτά διαφορετικοί ήρωες που μέσα από δικά τους λόγια δίνουν μαθήματα ζωής.

Δημήτρης Καρυπίδης

Γεννήθηκε στις 27/4/1989 στο Τομσκ της Σιβηρίας με ατελή οστεογέννεση, μία πάθηση που τον υποχρεώνει να κινείται σε αναπηρικό καροτσάκι
. Πολύ μικρός ήρθε στην Ελλάδα όπου και τελείωσε το σχολείο και συνέχισε στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Αντιμετωπίζει την αναπηρία του με χιούμορ όπως μπορεί να αντιληφθεί κανείς και από τις αναρτήσεις του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram. Είναι κολυμβητής και στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίου κατέλαβε μία πέμπτη και μία έκτη θέση, ενώ έχει ακόμη δύο ασημένια μετάλλια στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Μεξικό.

«Η σχέση μου με την αναπηρία είναι ερωτική. Γεννήθηκα με την αναπηρία, έτσι έμαθα να ζω, προσαρμόστηκα κι έχω μία διαφορετική άποψη για την αναπηρία γενικότερα αλλά και για τα άτομα με αναπηρία. Έχω δουλέψει πολύ με τον εαaυτό μου, έχω αποδεχθεί τι μου συμβαίνει και έχω προσαρμοστεί και πλέον θέλω να δείξω ότι η ζωή δεν τελειώνει εδώ. Σίγουρα δεν μπορώ να ανέβω σκαλιά αλλά κάνω πάρα πολλά πράγματα που κάνει ένας μη ανάπηρος, όπως δραστηριότητες, αθλητισμό, εργάζομαι, έχω φίλους, έχω κατά καιρούς σχέσεις, άρα δεν υπάρχει μεγάλη απόσταση απ’ ότι κάνεις εσύ για παράδειγμα» σημείωσε πριν λίγο καιρό στην ιστοσελίδα Gazzetta εξηγώντας μέσα σε λίγες λέξεις την κοσμοθεωρία του...

Διαβάστε τη συνέχεια στο sdna.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ