2019-03-25 15:09:28
Φωτογραφία για Με τη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου
Με την παρέλαση των μηχανοκίνητων και πεζοπόρων τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου. Για πρώτη φορά φέτος με απόφαση του ΓΕΣ στην Αθήνα παρέλασαν όλες οι σημαίες της Εθνοφυλακής. Νωρίτερα, στις 08:00, έγινε η επίσημη έπαρση της σημαίας στον ιερό βράχο της Ακρόπολης, ενώ στις 10:00 ξεκίνησε η πανηγυρική δοξολογία στον ιερό μητροπολιτικό ναό Αθηνών και ένα λεπτό αργότερα εκτελέσθηκαν 21 χαιρετιστήριες βολές από το πυροβολείο του Λυκαβηττού.

Ηχηρό μήνυμα Τσίπρα στην Τουρκία από το Αγαθονήσι

«Σήμερα νιώθουμε υπερηφάνεια για τα μεγάλα ιδεώδη της Επανάστασης του '21, τις αξίες του Διαφωτισμού» είπε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στο Αγαθονήσι. Ο λαός διαχρονικά συνάντησε πολλά εμπόδια, πέρασε βάσανα, κακουχίες, αλλά στέκεται όρθιος, τόνισε, προσθέτοντας πως μέσα από την ομοψυχία βγήκε πάντα πιο δυνατός. Έστειλε δε ηχηρό μήνυμα και προς την Τουρκία. «Δεν θα μπορούσα να βρω πιο σημαντικό τόπο να παρευρεθώ σήμερα... Ήρθα στην εσχατιά της Ελλάδας, εδώ που χτυπάει η καρδιά της χώρας, που υψώνεται η γαλανόλευκη, που φυλάτε Θερμοπύλες» είπε ο κ. Τσίπρας στην πρώτη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στο ακριτικό νησί. 


Ο Έλληνας Πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα θα πάει μπροστά, όχι με λεονταρισμούς και κορόνες, αλλά με βήματα προς το μέλλον. Σημείωσε δε πως οι κάτοικοι των ακριτικών νησιών ξέρουν καλύτερα από όλους τι σημαίνει να παλεύουν συνεχώς με δυσκολίες. «Ύψιστο καθήκον και πατριωτισμός είναι για εμένα να στηρίξουμε τις προσπάθειες αυτών των ανθρώπων» είπε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση για αυτό φρόντισε να υπάρχει εκπαιδευτικό προσωπικό από την πρώτη στιγμή. «Πατριωτισμός είναι ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια βλέπατε μόνο τουρκικά κανάλια σήμερα βλέπετε μόνο ελληνικά κανάλια, επίσης πατριωτισμός είναι ότι μέσα στην κρίση βρήκαμε τα χρήματα για έργα υποδομής, όπως και το μέτρο του μεταφορικού ισοδύναμου» συνέχισε. 

«Ο ελληνικός λαός μέσα από την ενότητα του, τη σκληρή δουλειά και την ομοψυχία, βγήκε πιο δυνατός, πιο ενωμένος, πιο αποφασιστικός για το μέλλον του. Η ιστορία αυτού του τόπου λοιπόν, δεν είναι γραμμένη σε χρόνο αόριστο. Αλλά συνεχίζει να γράφεται, σε χρόνο ενεστώτα, σήμερα, τώρα, που αφήνουμε πίσω μια σκληρή περίοδο» υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός. 

Hχηρό μήνυμα στην Τουρκία

Ο κ. Τσίπρας θέλησε να στείλει μήνυμα και στην Τουρκία, υπογραμμίζοντας ότι μόνο η συνεργασία, η συνεννόηση και η συνανάπτυξη έχουν αποτέλεσμα και «όχι οι λεονταρισμοί και οι ψευτομαγκιές», όπως χαρακτηριστικά σημείωσε. Είπε ότι κατά την πτήση του προς το Αγαθονήσι, υπήρξε παρενόχληση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους από τουρκικά, που παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο και έκανε λόγο για «ανόητες κινήσεις». 

«Εμείς έχουμε απλωμένα χέρια για συνεννόηση. Αλλά εάν χρειαστεί θα κάνουμε αυτό που μας έχουν μάθει οι πρόγονοί μας, για να υπερπασπιστούμε την πατρίδα μας» διεμήνυσε ο Πρωθυπουργός και κάλεσε την Τουρκία να δείξει ότι θέλει και εκείνη να κινηθεί στο δρόμο του διαλόγου και του σεβασμού του διεθνούς Δικαίου.  

Kυρ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα χρειάζεται όραμα, κατεύθυνση και πατριωτισμό, που θα ενώνει

Την ανάγκη για όραμα, κατεύθυνση και έναν πατριωτισμό, που θα ενώνει επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε δήλωσή του για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου από τη Μύρινα της Λήμνου.  «Γιορτάζουμε σήμερα την έναρξη μιας γενναίας επανάστασης, η οποία οδήγησε τελικά στη συγκρότηση του σύγχρονου Ελληνικού Κράτους. Και τιμούμε σήμερα αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για να μπορούμε να ζούμε ελεύθεροι και ανεξάρτητοι. Σήμερα, είναι μια μέρα γιορτής, μια μέρα αισιοδοξίας, μια μέρα υπερηφάνειας. Είναι, όμως, ταυτόχρονα και μια μέρα περισυλλογής. Διότι εδώ και 10 χρόνια η χώρα δεν έχει βγει ακόμα από μια βαθιά, επίπονη κρίση» ανέφερε ο Αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας και πρόσθεσε ότι σήμερα η Ελλάδα χρειάζεται όραμα και κατεύθυνση.

«Και, πάνω απ’ όλα, αυτό το οποίο χρειάζεται είναι να ξαναπιάσει το νήμα του υγιούς πατριωτισμού. Ενός πατριωτισμού ο οποίος ενώνει. Ενός πατριωτισμού ο οποίος προτάσσει τις έννοιες της ευθύνης, της αλήθειας και, κυρίως, της σκληρής δουλειάς» υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι «εδώ από την ακριτική Λήμνο, από το Βορειοανατολικό Αιγαίο, οι σημαίες μοιάζουν πάντα λίγο πιο ψηλά. Και το γαλάζιο του Αιγαίου, είναι πάντα λίγο πιο έντονο».

«Εδώ, λοιπόν, από τη Λήμνο θέλω να στείλω σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους Έλληνες, εντός και εκτός Ελλάδος, ένα μήνυμα αισιοδοξίας και αυτοπεποίθησης. Μπορούμε καλύτερα, και θα τα καταφέρουμε. Χρόνια πολλά σε όλες τις εορτάζουσες και σε όλους τους εορτάζοντες. Εύχομαι καλή δύναμη σε όλους τους Έλληνες, όπου και αν αυτοί βρίσκονται. Χρόνια πολλά» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.    

Φ. Γεννηματά: Κρατάμε ψηλά τη σημαία για την εθνική, κοινωνική προοπτική

Η επέτειος του ‘21 δεν είναι μόνο ημέρα μνήμης και τιμής για όσους αγωνίστηκαν για την ελευθερία. Αποτελεί σύμβολο για όλους μας και μας εμπνέει πάντα για να αντιμετωπίσουμε τις νέες προκλήσεις του σήμερα. Αυτό επεσήμανε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά σε μήνυμά της για την ημέρα. Η κυρία Γεννηματά από τον Έβρο υπογράμμισε ότι τα εθνικά μας δικαιώματα είναι αδιαπραγμάτευτα και είπε: «Κρατάμε ψηλά τη σημαία των αγώνων για την εθνική προοπτική και την κοινωνική προκοπή. Ενωμένοι οι Έλληνες να πάμε την Ελλάδα μπροστά». 

Δημ. Κουτσούμπας: Οι λαοί μπορούν να κινήσουν τον τροχό της Ιστορίας

Επίκαιρα και διδακτικά χαρακτηρίζει τα μηνύματα της Επαναστάσης του 1821 ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Σε δήλωσή του για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ σχολιάζει πως «η Επανάσταση δείχνει πώς μπορούν οι πολίτες να αντισταθούν απέναντι στη σήψη του παλιού, απέναντι σε όλα τα δεσμά, απέναντι στις κάθε είδους ''Ιερές  Συμμαχίες'', όπως για παράδειγμα είναι σήμερα η Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ». «Οι λαοί μπορούν να βάλουν τη σφραγίδα τους στις εξελίξεις, να κινήσουν τον τροχό της ιστορίας μπροστά και να βγουν πραγματικά νικητές» τονίζει ο κ. Κουτσούμπας.

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Επτά ήρωες του αθλητισμού!...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Επτά ήρωες του αθλητισμού!...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ