2019-03-25 18:20:55
Φωτογραφία για Τα 7 σημάδια που δείχνουν πως πρέπει να μειώσετε την πρωτεΐνη στην διατροφή σας
Yπάρχουν πολλά δείγματα που μας δείχνουν την ποσότητα της πρωτεΐνης που χρειάζεται το σώμα μας. Από το πόσο συχνά ιδρώνουμε μέχρι το πόσο καλά λειτουργεί η πέψη.

Γενικά ισχύει ο κανόνας πως για έναν ενήλικα καλό θα είναι να προσλαμβάνει 50-62 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά ημέρα. Αυτό θα μπορέσει να αποτρέψει μια πιθανή έλλειψη πρωτεΐνης στον οργανισμό.

Ακολουθούν 7 σημάδια που δείχνουν πως παίρνετε περισσότερες πρωτεΐνες από όσες χρειάζεστε:

Κακή διάθεση

Αν καθημερινά σηκώνεστε με κακή ψυχολογία, αυτό μπορεί να οφείλεται στην υπερβολική ποσότητα πρωτεϊνών που παίρνετε με την τροφή σας. Δεν χρειάζεται να φάτε μια ολόκληρη πίτσα για να φτιάξετε την διάθεση σας. Επιλέξτε σύνθετους υδατάνθρακες που βρίσκονται τα φρούτα, το γιαούρτι, το καστανό ρύζι και το πλιγούρι βρώμης ολικής άλεσης.

Επικρατεί σύγχυση στο κεφάλι σας

Καθώς προχωρά η μέρα τα μάτια σας γίνονται βαριά και η σκέψη σας θολώνει
. Αν ο καφές και το σνακ δεν κάνουν τίποτε, η κατάσταση αυτή μπορεί να οφείλεται στις υπερβολικές ποσότητες πρωτεΐνης στον οργανισμό. Πολλές φορές η υπερκατανάλωση πρωτεΐνης, εκτοπίζει από το σώμα τους υδατάνθρακες που δίνουν ενέργεια στον εγκέφαλο και βοηθούν με αυτό τον τρόπο στην συγκέντρωση. Σιγουρέψτε πως το απογευματινό σνακ έχει μια ισορροπία σε πρωτεΐνες και υδατάνθρακες ώστε να σας κρατήσει χορτάτους χωρίς να έχετε προβλήματα στην συγκέντρωσή σας.

Νιώθετε συνεχώς πεινασμένοι

Στο μεσοδιάστημα ανάμεσα στα γεύματα μπορεί να νιώσετε το αίσθημα της πείνας. Ωστόσο θα πρέπει να εξετάσετε αν πήρατε αρκετή ποσότητα πρωτεΐνης μέσα στην μέρα. Χωρίς την απαιτούμενη ποσότητα υδατανθράκων τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα πέφτουν και ο οργανισμός δεν παράγει αρκετή σεροτονίνη που ενισχύει την διάθεση, κάνοντάς σας παράλληλα να νιώθετε πεινασμένοι.

Δοκιμάστε ελληνικό γιαούρτι με μούρα, φέτες τυριού με φρούτα και κράκερς ολικής άλεσης ώστε να σταθεροποιήσετε τα επίπεδα τους σακχάρου και να βελτιώσετε την διάθεσή σας.

Παίρνετε περιττά κιλά

Αν ακολουθείτε μια δίαιτα πλούσια σε πρωτεΐνη, ικανοποιείτε την πείνα, ωστόσο δεν είναι δύσκολο να ξεπεράσετε το όριο. Η πρωτεΐνη των ζώων και τα πρωτεϊνούχα ροφήματα οδηγούν συχνά σε έξτρα θερμίδες. Επιλέξτε ισορροπημένα γεύματα που περιλαμβάνουν άπαχη πρωτεΐνη, δημητριακά ολικής άλεσης, φρούτα και λαχανικά. Κατά γενικό κανόνα τα μισό πιάτο σας πρέπει να αποτελείται από φρούτα και λαχανικά, το ¼ θα πρέπει να είναι πρωτεΐνη και το ¼ θα πρέπει να είναι άμυλο ή δημητριακά ολικής αλέσεως.

Νιώθετε φουσκώματα

Οι σωστοί κύκλοι πέψης θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε θέματα με το στομάχι. Σε αυτό σίγουρα παίζει ρόλο η ημερήσια πρόσληψη πρωτεΐνης μέσω της τροφής. Αν το παρακάνετε με αυτή, σίγουρα θα μειώσετε τις ποσότητες σε φυτικές ίνες που προέρχονται από λαχανικά και δημητριακά.

Οι φυτικές είναι απαραίτητες για την καλή πέψη και γι αυτό θα πρέπει να στοχεύετε σε ημερήσια δόση της τάξης των 25 γραμμαρίων.

Είστε συχνά διψασμένοι

Υπερβολική κατανάλωση πρωτεΐνης οδηγεί σε ήπια αφυδάτωση. Αυτή προκαλείται λόγω της υπερβολικής προσπάθειας των νεφρών να αποβάλουν την περιττή ποσότητα πρωτεΐνης καθώς και τα «απόβλητα» του αζώτου από τον μεταβολισμό της πρωτεΐνης. Ετσι ουρείτε αρκετά συχνά και ο οργανισμός χάνει υγρά. Η αυξημένη κατανάλωση νερού σε συνδυασμό με την μείωση της πρωτεΐνης που παίρνετε από την τροφή, είναι η λύση στο πρόβλημα.

Κακοσμία στόματος

Η υπερβολική κατανάλωση κρέατος ανάμεσα στα άλλα θέματα δημιουργεί και πρόβλημα κακοσμίας του στόματος. Όταν δεν καταναλώνετε αρκετούς υδατάνθρακες το σώμα καίει το λίπος για να το χρησιμοποιήσει ως καύσιμο και παράγει κετόνες που συντελούν στην κακοσμία του στόματος.

Πηγή: runnfun.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ