2019-03-27 18:22:24
Φωτογραφία για Tραμπ: Η Ρωσία πρέπει να φύγει από τη Βενεζουέλα....
...όλα τα σενάρια ανοιχτά Στις αρχές τις εβδομάδας ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο είχε αναφέρει σε τηλεφωνική συνομιλία με τον ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ ότι οι ΗΠΑ δεν θα μείνουν θεατές των ενεργειών της Ρωσίας στη Βενεζουέλα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι «όλα τα σενάρια» ήταν ανοιχτά στο να φύγει η Ρωσία εκτός Βενεζουέλας.

«Η Ρωσία πρέπει να φύγει» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τη σύζυγο του ηγέτη της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα Χουάν Γκουάιδο.

Την ίδια ώρα ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς δήλωσε ότι οι ΗΠΑ εκλαμβάνουν την άφιξη ρωσικών στρατιωτικών αεροσκαφών στη Βενεζουέλα ως ανεπιθύμητη πρόκληση και ζητούν από τη Μόσχα να σταματήσει να στηρίζει την κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο.

«Οι ΗΠΑ βλέπουν την άφιξη ρωσικών στρατιωτικών αεροσκαφών ως ανεπιθύμητη πρόκληση» δήλωσε. «Καλούμε τη Ρωσία σήμερα να άρει κάθε στήριξη στο καθεστώς Μαδούρο και να συνταχθεί με τον Χουάν Γκουάιδο, με τα κράτη σε όλο τον κόσμο, μέχρι την επανάκτηση της ελευθερίας».


Ομάδα Ρώσων στρατιωτικών έφτασε στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας, Καράκας, το Σάββατο για να πάρει μέρος σε διαβουλεύσεις με κυβερνητικούς αξιωματούχους στο πλαίσιο διμερούς αμυντικής συνεργασίας, δήλωσε διπλωματική πηγή του Καράκας.

Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει «τίποτα μυστήριο» σχετικά καθώς η επίσκεψη συνδέεται άμεσα με συμφωνίες που έχουν υπογράψει εδώ και χρόνια οι δύο χώρες.

Η Βενεζουέλα πλήττεται από πολιτική κρίση περίπου δύο μήνες, μετά την παράνομη αυτοανακήρυξη του ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουάιδο σε προσωρινό πρόεδρο, αμφισβητώντας την επανεκλογή του προέδρου Νικολάς Μαδούρο πέρσι.

sputniknews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ