2019-03-27 18:38:57
Φωτογραφία για Διαψεύδει τα περί δανείου το στέλεχος της ΤτΕ
Σε διάψευση δημοσιεύματος που τον εμφανίζει να έχει τραπεζικές οφειλές προχώρησε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Επιθεώρησης Εποπτευόμενων Εταιρειών της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Πάσχας. Συγκεκριμένα, σε δήλωσή του σημειώνει ότι: «Σχετικά με το συκοφαντικό δημοσίευμα της "Εφημερίδας των Συντακτών", του οποίου τα κίνητρα είναι προφανή και κατά το οποίο "βασικό στέλεχος της Τράπεζας της Ελλάδος δεν πλήρωνε τα δάνειά του", δηλώνω ότι ουδέποτε είχα, ούτε έχω οποιαδήποτε ληξιπρόθεσμη οφειλή από δάνειο ή οποιαδήποτε αιτία προς την Εθνική Τράπεζα, ή άλλη τράπεζα και ότι επιφυλάσσομαι να ασκήσω στο ακέραιο τα νόμιμά δικαιώματά μου κατά των υπαιτίων ενώπιον των δικαστηρίων της χώρας».

Προηγουμένως, επίθεση στον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, είχε εξαπολύσει ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, κατηγορώντας τον ότι δεν δείχνει την ίδια ευαισθησία, με τους αντιπάλους του τους οποίους σπιλώνει, με τον δικό του συνεργάτη Γιώργο Πάσχα, ο οποίος, κατά τον κ. Πολάκη, έχει πάρει δάνειο ύψους 800.000 ευρώ χωρίς να το αποπληρώνει.


Το θέμα σχολίασε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Ειδικότερα, αναφερόμενος στην ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος που ασκήθηκε εναντίον του Γιώργου Πάσχα, καθώς φέρεται να έλαβε δάνεια άνω των 800.000 ευρώ από την Εθνική Τράπεζα χωρίς να τα αποπληρώνει, ο κ. Τζανακόπουλος υποστήριξε ότι πρόκειται για «μέγιστο ηθικό και πολιτικό ζήτημα για τον κ. Στουρνάρα» και πως «η υπόθεση εγείρει τεράστια ερωτηματικά ως προς τον τρόπο που διοικείται η Τράπεζα της Ελλάδος». Ο κ. Τζανακόπουλος στηλίτευσε την τωρινή σιωπή του κεντρικού τραπεζίτη, αλλά και του Τύπου, έναντι των ακαριαίων αντανακλαστικών που είχε επιδείξει στην υπόθεση του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, για νόμιμο δάνειο που είχε πάρει, λέγοντας ότι «υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά».

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Τζανακόπουλου:

«O Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας σε παλαιότερες υποθέσεις όπως του κ. Πολάκη είχε επιδείξει ακαριαία αντανακλαστικά και δεν φαίνεται να επιδεικνύει τα ίδια αντανακλαστικά σχετικά με τον συνεργάτη του τον κ. Πάσχα στον οποίο ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη για θαλασσοδάνεια ύψους 800.000 ευρώ κάτι το οποίο δημιουργεί μέγιστο ηθικό ζήτημα για τον κ. Στουρνάρα. Είναι ένα θέμα για το οποίο αναμένουμε τις εξηγήσεις του, την δημόσια τοποθέτησή του καθώς εγείρει τεράστια ερωτήματα για τον τρόπο με τον οποίο διοικεί σήμερα την Τράπεζα της Ελλάδος».

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ