2019-04-02 22:57:01
Φωτογραφία για Αν ο Ανδρέας μάθει ότι η Φώφη είναι διάδοχος του…
Θα βγει από τον τάφο, με το μαστίγιο στο χέρι Η ιλαροτραγωδία του λεγόμενου συνεδρίου του Κινάλ -με το στραπάτσο που επιφύλαξε ο Φρανς Τίμερμανς στη Φώφη Γεννηματά στην ούγια- αποτυπώθηκε χαρακτηριστικά σε ένα σύνθημα που τοποθετήθηκε ως φόντο στην εκδήλωση για τον Ανδρέα Παπανδρέου:» Εκατό χρόνια από τη γέννηση του ηγέτη μας».

Μυστήρια πράγματα. Του ηγέτη ποιων; Ποια σχέση μπορεί να έχει ο αείμνηστος ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ με ένα κόμμα που το κατάργησε και μαζί εξαφάνισε τη Διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη, τις ιδρυτικές αρχές, τις πολιτικές και ιδεολογικές παρακαταθήκες του; Περισσότερο σαν ύβρις ακούγεται…

Ακόμη και τα σύμβολα εξαφανίσθηκαν προκειμένου τίποτε να μην θυμίζει Παπανδρέου. Τώρα προσπαθούν κουτοπόνηρα να τα εκμεταλλευτούν χωρίς όμως να τα εμφανίζουν στη μαρκίζα. Απλώς φτάνοντας στα άκρα τον καιροσκοπισμό ανακοίνωσαν ότι ο «πράσινος ήλιος θα παρέχει στα ψηφοδέλτια». Μήπως τσιμπήσει κανένας αφελής, όχι ότι αποφάσισαν να υιοθετήσουν ότι συμβολίζει ο ήλιος.


Η Φώφη Γεννηματά αφού εξαφάνισε το ΠΑΣΟΚ κατ’ επίνευση του Κ. Σημίτη -και με συνενοχή παλαιών στελεχών χωρίς ιστορική συνείδηση- έφτασε να ανακοινώνεται στο συνέδριό της ως πρόεδρος του Κινάλ και του…ΠΑΣΟΚ ταυτόχρονα. Σκοτώνεις κάποιον και παίρνεις το όνομά του- που εξαφάνισες.

Η ομιλία της στην εκδήλωση για τον ιδρυτή, ήταν κρεσέντο υποκρισίας, παραπληροφόρησης και διαστρέβλωσή της προσωπικότητας του Ανδρέα Παπανδρέου και της ιστορικής κληρονομιάς του. Σ’ αυτό είχε και συνέργειες.

Π.χ. ο Βαγγέλης Βενιζέλος ανάμεσα στον αυτο-λιβανισμό του ανακάλυψε ότι «ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ είναι δικός μας». Ε, όχι και δικός του. Έκανε 15 χρόνια να τον ανακαλύψει. Όταν ανέτειλε, ο ίδιος κατήγγειλε τον Ανδρέα Παπανδρέου ως πράκτορα...

Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο του Γ. Λακόπουλου, πατήστε εδώ
NoNews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ