2019-04-03 08:25:37
Φωτογραφία για Προεκλογική βιασύνη...
...για τη σύμβαση στα δημόσια ΜΜΕ Με πολλές καταγγελίες από τις αντιπολιτευόμενες παρατάξεις στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ συζητήθηκε και ψηφίζεται το κείμενο της σύμβασης για τους δημοσιογράφους σε...

ΜΜΕ του Δημοσίου, ΕΡΤ, ΑΠΕ, δημοτικές επιχειρήσεις, Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και γραφεία Τύπου. 

Η σύμβαση, που περιλαμβάνει μόνο θεσμικά ζητήματα και ούτε ένα μισθολογικό, προχωρά με την ψήφο των δύο συνδικαλιστικών παρατάξεων του προεδρείου της ΕΣΗΕΑ, των «Ενωμένων δημοσιογράφων» και της «Συσπείρωσης».

Στις περίπου 20 σελίδες του σχεδίου που τέθηκε προς συζήτηση στο ΔΣ της Ένωσης Συντακτών περιλαμβάνονται θέματα όπως πνευματικά δικαιώματα, ωράριο απασχόλησης, άδειες κάθε είδους, συνδικαλιστική προστασία και συνδικαλιστική συνδρομή.

Η πλειοψηφία στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ αποδέχθηκε την απαίτηση του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής να μη συζητηθεί ούτε ένα θέμα που αγγίζει οικονομικά ζητήματα, όπως, για παράδειγμα, τα κλιμάκια, τα επιδόματα γάμου και πτυχίου, οι ωριμάνσεις, κ.λπ. Θέματα που στις άλλες συλλογικές συμβάσεις αναφέρονται στα θεσμικά ζητήματα του δημοσιογραφικού κλάδου.


Το κείμενο καταγγέλθηκε από όλες τις άλλες συνδικαλιστικές παρατάξεις ως «συμφωνία προεδρείου με την κυβέρνηση» λίγο πριν από τις πολιτικές εκλογές αλλά και τις επικείμενες εκλογές στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ τον Ιούνιο του 2019. Από τις επιμέρους καταγγελίες που δημοσιοποιήθηκαν αξίζει να σημειωθεί πως στο κείμενο σύμβασης δεν περιλαμβάνεται το επτάωρο εργασίας για τους απασχολούμενους στα γραφεία Τύπου...

typologies.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ