2019-04-04 13:47:06
Φωτογραφία για Στη Βουλή προς ψήφιση πριν το Πάσχα...
...ο νέος Ποινικός Κώδικας Το δρόμο για τη Βουλή αναμένεται να πάρει πριν το Πάσχα ο νέος Ποινικός Κώδικας, καθώς η δημόσια διαβούλευση για τα σχετικά νομοθετήματα (Κώδικα Ποινικής Δικονομίας αλλά και Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας) ολοκληρώνεται στις 14 Απριλίου.

Όπως αναφέρουν οι...

πληροφορίες, οι νέοι Κώδικες αναμένεται να ψηφιστούν αμέσως μετά το Πάσχα, ενώ η κατάθεσή τους στη Βουλή θα γίνει λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση της διαβούλευσης.

Την ίδια ώρα, υπέρ της μεταρρύθμισης της ποινικής νομοθεσίας της χώρας μας τάχθηκε Ευάγγελος Βενιζέλος. μιλώντας στο δημοτικό σταθμό της Αθήνας (9,84).

Μεταξύ άλλων, ο κ. Βενιζέλος επισήμανε την αναγκαιότητα να μεταρρυθμιστεί το σύνολο του ποινικού μας συστήματος με την αλλαγή των Κωδίκων (Ποινικού και Ποινικής Δικονομίας) που προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Όπως σημείωσε, πρέπει επιτέλους το ποινικό μας δίκαιο να εξορθολογιστεί και να συμβαδίσει με αυτά των υπολοίπων ευρωπαϊκών κρατών. Τόνισε δε ότι μπορεί να τιμωρείται πιο αυστηρά κάποιος για υπεξαίρεση σε ένα δήμο από αυτόν που κατηγορείται για τρομοκρατική ενέργεια με ανθρωποκτονία.


Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε την ποινική μας δικονομία παρωχημένη και αναγνώρισε ότι με τον νέο ποινικό κώδικα, τον οποίο επιμελήθηκαν – όπως είπε – εξαίρετοι νομικοί, θα εναρμονιστούμε ως χώρα με το επίπεδο της υπόλοιπης Ευρώπης. «Δεν υπάρχει ούτε λόγος καθυστέρησης ούτε λόγος παράτασης των πολλών συζητήσεων, τα θέματα είναι επιστημονικά, υπάρχει ένας διεθνής διάλογος και πρέπει με ψυχραιμία, με επιστημοσύνη και σε απόλυτη, ας το πούμε έτσι, συνομιλία με τα διεθνώς συμβαίνοντα να προχωρήσουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος...
newpost.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ