2019-04-04 15:28:12
Φωτογραφία για ΓΕΣ: Ζητά παρέμβαση για Στρατιωτικούς που έχουν λογαριασμό μισθοδοσίας στην Πειραιώς και χάνουν στεγαστικό επίδομα
Σύμφωνα με το militaire.gr, ο Α/ΓΕΣ Γιώργος Καμπάς, με έγγραφό του προς την Γενική Διεύθυνση Οικονομικού Σχεδιασμού και Υποστήριξης (ΓΔΟΣΥ/ΔΟΙ), ζητά παρέμβαση ώστε να αποκατασταθεί η αδικία που πλήττει τους στρατιωτικούς οι οποίοι χάνουν το στεγαστικό επίδομα, μόνο και μόνο επειδή έχουν τον λογαριασμό της μισθοδοσίας τους στην Τράπεζα Πειραιώς!

Τι έχει συμβεί;

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τα νοικοκυριά που εντάσσονται στο πρόγραμμα επιδόματος στέγασης υπάρχουν κριτήρια, μεταξύ των οποίων και ένα όριο ετήσιων τόκων από τραπεζικό λογαριασμό. Το όριο αυτό προκύπτει από σχετικό μαθηματικό τύπο που ορίζεται στην ΚΥΑ.

Το ΥΠΕΘΑ έχει υπογράψει σύμβαση με την Τράπεζα Πειραιώς με βάση την οποία χορηγείται σε στελέχη των ΕΔ προνομιακό επιτόκιο, από 1,8 έως 3%. Αυτό έγινε για καλό, όμως το επιτόκιο αυτό είναι μεγαλύτερο του μέσου καταθετικού επιτοκίου, που είναι στο 0,3%. Η συνέπεια για τους στρατιωτικούς είναι ότι χάνουν το επίδομα στέγασης επειδή υπερβαίνουν το όριο των ετήσιων τόκων, όπως αυτό προβλέπεται στην ΚΥΑ.


Όπως αναφέρει στο έγγραφό του ο Α/ΓΕΣ είναι απαραίτητο να εξεταστεί άμεσα η δυνατότητα τροποποίησης των διατάξεων της ΚΥΑ, με τέτοιο τρόπο ώστε να μην χάνουν το επίδομα στέγασης.

Επιπρόσθετα, να αναφέρουμε ότι, το πρόβλημα εντοπίζεται σε ένα μαθηματικό τύπο στην παράγραφο 2γ του άρθρου 4 της υπόψη ΚΥΑ (ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ). Έτσι, κατά τον έλεγχο πλήρωσης των περιουσιακών κριτήριων, λαμβάνεται υπόψη, εκτός από το ύψος της ακίνητης και κινητής περιουσίας του νοικοκυριού, το συνολικό ποσό των ετήσιων τόκων κατάθεσης των μελών του (περιουσιακό τεκμήριο), το οποίο δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό που προκύπτει από τον υπόψη μαθηματικό τύπο.

Τα στελέχη ΕΔ που τηρούν καταθετικό λογαριασμό μισθοδοσίας στην Τράπεζα Πειραιώς, στο πλαίσιο της σύμβασης του ΥΠΕΘΑ με την Τράπεζα Πειραιώς, εξαιρούνται από το πρόγραμμα του επιδόματος στέγασης, λόγω υπέρβασης του ορίου των ετήσιων τόκων, παρόλο που πληρούν τα λοιπά κριτήρια ένταξης.

Συνεπώς δεν μπορούν να ενισχύσουν το οικογενειακό τους εισόδημα με το αντίστοιχο ποσό εισοδήματος, το οποίο, λαμβάνοντας υπόψη τις υφιστάμενες οικονομικές-δημοσιονομικές συνθήκες, καθίσταται σημαντικό και απαραίτητο για την κάλυψη των δαπανών του νοικοκυριού τους.

Για το υπόψη θέμα έχουμε αναρτήσει σχετικά ΕΔΩ και ΕΔΩ.

Δείτε την σχετική ΚΥΑ:
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ