2019-04-05 13:13:53
Φωτογραφία για Google: Καταργεί το συμβούλιο ηθικής πριν καν λειτουργήσει
2.300 εργαζόμενοι της Google ζήτησαν την απομάκρυνση της ομοφοβικής και τρανσφοβικής, Κέι Κόουλς Τζέιμς, η οποία διατηρεί στενές σχέσεις με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Μία εβδομάδα μετά την σύστασή της, η Google καταργεί το συμβούλιο ηθικής για θέματα τεχνητής νοημοσύνης που είχε θεσπίσει, καθώς η συμμετοχή δύο μελών προκάλεσε τις αντιδράσεις των υπαλλήλων.

Ειδικότερα, η παρουσία της ρεπουμπλικανής, Κέι Κόουλς Τζέιμς, η οποία είναι πρόεδρος στο συντηρητικό think tank «Heritage Foundation» και διαθέτει ισχυρούς δεσμούς με την κυβέρνηση Τραμπ δημιούργησε εντάσεις, ενώ περισσότεροι από 2.300 εργαζόμενοι της Google και άλλα επώνυμα πρόσωπα υπέγραψαν κείμενο ζητώντας την απομάκρυνσή της. Αιτία όλων αυτών των αντιδράσεων είναι οι ρατσιστικές απόψεις της Κ.Τζέιμς ενάντια στα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Επίσης, λίγες ημέρες πριν είχε προηγηθεί η παραίτηση του Αλεσάντρο Ακουίστι, ειδικού σε θέματα ιδιωτικότητας, εγείροντας ζητήματα για τη λειτουργία του συμβουλίου, ενώ άλλα μέλη έσπευσαν να διαφωνήσουν με τις απόψεις που είχε εκφράσει στο παρελθόν η Κ.Τζέιμς.


Υπενθυμίζεται, πως το οκταμελές συμβούλιο (Advanced Technology External Advisory Council-ATEAC), είχε δημιουργηθεί στις 26 Μαρτίου και αποτελείτο από καθηγητές πανεπιστημίου, πρώην κυβερνητικά στελέχη και άλλους εξωτερικούς εμπειρογνώμονες σε θέματα αναδυόμενων τεχνολογιών.

Θετικό χαρακτηριστικό της υπόθεσης αποτελεί, αδιαμφισβήτητα, η ολοένα πιο ακτιβιστική και συνδικαλιστική δραστηριότητα που εμφανίζουν οι υπάλληλοι της υπερδύναμης Google, οι οποίοι δεν διστάζουν να εκφράζουν τις διαφωνίες τους και να ασκούν πιέσεις σε αποφάσεις της εταιρείας που θεωρούν απαράδεκτες.

https://www.efsyn.gr/epistimi/tehnologia/190106_google-katargei-symboylio-ithikis-prin-kan-leitoyrgisei
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Κερτ Κομπέιν 1967 – 1994
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Κερτ Κομπέιν 1967 – 1994
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ