2019-04-07 19:25:46
Φωτογραφία για Άδειασε ο άτυπος καταυλισμός στα Διαβατά...
Άδειασε ο άτυπος καταυλισμός προσφύγων και μεταναστών που είχε δημιουργηθεί στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.  Σήμερα, λίγο μετά τις 4 το απόγευμα, και τα τελευταία άτομα που είχαν μείνει στο σημείο αποχώρησαν από εκεί.

Από το πρωί της Πέμπτης εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες από διάφορα camps της χώρας είχαν συγκεντρωθεί έξω από τη δομή φιλοξενίας στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου, στα Διαβατά.

Αφορμή για το γεγονός αυτό στάθηκαν ψευδείς πληροφορίες που διακινήθηκαν μέσω διαδικτύου και οι οποίες υποστήριζαν πως θα ανοίξουν τα σύνορα προκειμένου να φύγουν από την Ελλάδα.

Από την Πέμπτη μέχρι και σήμερα, τα άτομα παρέμεναν συγκεντρωμένα στα Διαβατά και ανά διαστήματα επιχειρούσαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό προκειμένου να βγούν στον δρόμο και περπατώντας να φτάσουν στα σύνορα.

Όλες αυτές τις μέρες σημειώθηκαν εντάσεις μεταξύ των αστυνομικών και των προσφύγων οι οποίες χθες έφτασαν στο ασποκορύφωμά τους.


Μάλιστα οι αστυνομικοί χθες προχώρησαν και σε τρεις συλλήψεις ατόμων οι οποίοι θεωρήθηκαν υποκινητές των επεισοδίων.

Τελικά, μετά και τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε ο συντονιστής Βόρειας Ελλάδας και Ηπείρου του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νίκος Ράγκος, να πείσει τους πρόσφυγες πως δεν θα περάσουν τα σύνορα, εκείνοι άρχισαν να πείθονται και σιγά σιγά να εκφράζουν την πρόθεση πως θέλουν να επιστρέψουν στις δομές από όπου ξεκίνησαν.

Μάλιστα μετά τα χθεσινά επεισόδια, οι αποχωρίσεις έγιναν μαζικές και κράτησαν μέχρι και σήμερα το απόγευμα, όταν και αποχώρησαν και οι τελευταίοι που είχαν μείνει στα Διαβατά.
thestival.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ