2019-04-08 20:30:08
Φωτογραφία για Πώς θα βγάλω λεφτά από το Instagram;
Πώς βγάζουν όλοι αυτοί οι influencers και brand ambassadors χρήματα στο Instagram; Αφού δεν είναι ούτε φωτογράφοι, ούτε έχουν κάποια επιχείρηση. Αν έχεις ένα κινητό με καλή φωτογραφική κάμερα, όρεξη και μεράκι, μπορείς να βγάλεις κι εσύ.

Βασική προϋπόθεση: Μαγνήτισε φόλοουερς

Νομίζεις ότι θα είναι εύκολο κι ότι δεν και πολλή δουλειά; Κάνεις λάθος. Για να σε εμπιστευτεί ένα brand θα πρέπει να δει ότι το κοινό που ακολουθεί είναι σχετικά μεγάλο και πιστό σε εσένα. Αν υστερείς σε αυτόν τον τομέα, έχουμε κάποιες συμβουλές για να φαίνεται το προφίλ σου πιο επαγγελματικό και δελεαστικό.

Πρόσθεσε στο λήμμα Bio όσες πληροφορίες απαιτούνται: Αρχικά, καλό είναι να προσθέσεις τα στοιχεία επικοινωνίας σου και το θέμα των δημοσιεύσεων σου (πχ. Ταξίδια, μαγειρική, στυλ κτλ). Το bio σου θα μπορούσε να μοιάζει ως εξής: Food-Landscape, Amateur Photographer based in Athens,  Greece. Contact info: [email protected]


Ανέβαζε συχνά υλικό: Αν θέλεις να δεις τους φόλοουερς σου να αυξάνονται, θα πρέπει να ποστάρεις αρκετές φωτογραφίες καθημερινά. Ωστόσο, πρόσεχε, δεν πρέπει να ανεβάζεις όλες τις φωτογραφίες μαζί, αλλά σε σπαστά χρονικά διαστήματα. Αν δεν σου το επιτρέπει το πρόγραμμά σου, προτίμησε να ανεβάζεις τουλάχιστον μία φωτογραφία καλής ποιότητας.

Χρησιμοποίησε σχετικά hashtags: Δύσκολα οι φωτογραφίες σου θα φτάσουν μακριά αν δεν έχεις τα σωστά hashtags. Βρες μερικά σχετικά γνωστά hashtags, τα οποία είναι σχετικά με το περιεχόμενό σου και συμπεριέλαβε σε όλες σου τις φωτογραφίες. Στο Play Store ή στο Apple Store μπορείς να βρεις εφαρμογές οι οποίες σου προτείνουν hashtags.

Βελτιστοποίησε την τεχνική σου: Είναι πολύ σημαντικό να έχεις όμορφες, καθαρές, με ωραία εφέ φωτογραφίες στο προφίλ σου. Δεν υπάρχει λόγος να ανεβάσεις μία θολή σέλφι, δεν θα σε βοηθήσει. Αφιέρωσε χρόνο στην λήψη και επεξεργασία φωτογραφίας. Υπάρχουν πολυάριθμες εφαρμογές που μπορούν να κάνουν τη φωτογραφία σου αγνώριστη. Μπες στο Play store και αναζήτησε τον όρο photo editor για να βρεις την εφαρμογή που ταιριάζει στην αισθητική σου.

Ασχολήσου με τους φόλοουερς σου: Δε θα αλληλεπιδρά μόνο το κοινό σου με εσένα. Πρέπει κι εσύ να βρεις χρόνο για να «ευχαριστήσεις» τους ακόλουθους σου. Σχολίασε της φωτογραφίες τους, πάτα like, βρες χρόνο για να επικοινωνήσεις με ό,τι εφόδια σου δίνει αυτή η εφαρμογή.

Τώρα που έχεις παραπάνω φόλοουερς, πάμε να δούμε πώς θα βγάλεις λεφτά.

Διαφήμισε

Οι ειδικοί του χώρου το ονομάζουν «Μάρκετινγκ θυγατρικών». Αυτό που κάνεις σε αυτήν την περίπτωση, βασικά, είναι να προωθείς ένα προϊόν και να πληρώνεσαι για κάθε πώληση. Πρέπει να βγάλεις μία ωραία φωτογραφία, στην οποία το μάτι θα πέφτει στο προϊόν που διαφημίζεις. Έπειτα, μέσω κάποιας πλατφόρμας μπορείς να ελέγχεις πόσες αγορές έγιναν από τη φωτογραφία που ανέβασες.

Ένα site στο οποίο μπορείς να γίνεις affiliate και να προωθείς προϊόντα μέσω του λογαριασμού σου είναι το papaki.

Ωστόσο μπορείς να βρεις πλατφόρμες και εκτός Ελλάδας όπως το Shareshale, οι οποίες εξυπηρετούν τον ίδιο σκοπό.

Βρες σπόνσορες

Οι χρήστες του ίνσταγκραμ που έχουν πιστούς φόλοουερς μπορούν να κερδίσουν χρήματα, ανεβάζοντας υλικό με αυθεντικό περιεχόμενο το οποίο θα έχει σκοπό να διαφημίσει ένα συγκεκριμένο brand.

Συνήθως τέτοιου τύπου δημοσιεύσεις έχουν συνδέσμους προς την ιστοσελίδα την οποία διαφημίζεται ή αναφορές του αντίστοιχου Instagram λογαριασμού τους. Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι το brand το οποίο θα επιλέξεις (ή θα σε επιλέξει) να προωθήσεις. Ό,τι κι αν διαφημίζεις καλό είναι να ταιριάζει με το ύφος του λογαριασμού σου.

To TapInInfluence είναι ένα καλό εργαλείο για να ξεκινήσεις. Εκεί, μπορεί να βρεις ευκαιρίες για να διαφημίσεις ένα brand. Φτιάχνεις απλώς ένα προφίλ το οποίο σε περιγράφει, συμπληρώνεις το θέμα του περιεχομένου σου και όσες εταιρείες ενδιαφέρονται να συνεργαστούν, θα επικοινωνήσουν μαζί σου.

Πούλα τον λογαριασμό σου

Βαρέθηκες να ασχολείσαι με το Instagram; Ήρθε η ώρα να το σβήσεις;

Γιατί να μην το πουλήσεις;

Δεν χρειάζεται όλος αυτός ο χρόνος που έχεις σπαταλήσει για να μετατρέψεις το προφίλ σου σε ένα ενδιαφέρον blog να πάει χαμένος. Μπορείς είτε να επικοινωνήσεις με κάποιον που ενδιαφέρεται, είτε να επισκεφθείς αυτές τις ιστοσελίδες.

-Fame Swap

-Viral Accounts
in2life.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ