2019-04-08 23:30:40
Φωτογραφία για Θα μειωθούν (από φέτος) οι επαγγελματικές ομάδες
Μειώνονται οι ομάδες που μετέχουν στα εθνικά ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα.

Χωρίς χρήματα και με ελάχιστα κέρδη από το συμβόλαιο με την ΕΡΤ η άλλοτε κραταιά Α’ Εθνική ή Super League τα τελευταία χρόνια θα έχει δύο κατηγορίες. Την 1 η με τους μεγάλους στη συνδρομητική τηλεόραση  και τη 2 η των μικρομεσαίων με την ΕΡΤ.  Έτσι:

Το νέο πρωτάθλημα της Super League θα διεξαχθεί με 14 και όχι με 16 ομάδες. Και φυσικά επηρεάζεται και η αμέσως επόμενη κατηγορία, η Football League, όπου και εκεί θα υπάρξουν αλλαγές.

Σε συνάντηση που είχε ο αρμόδιος για τον Αθλητισμό υπουργός Γιώργος Βασιλειάδης, με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο και εκπροσώπους της Super League και της Football League αποφασίστηκε να προχωρήσει κανονικά η αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού κατέστησε σαφές πως αν επιμείνουν στην απόφασή τους για 16 ομάδες στη Super League την περίοδο 2019-20 και μείωσή τους σε 14 από το 2020-21, η οικονομική συμφωνία που υπήρχε με την κυβέρνηση δεν θα έχει πλέον ισχύ. Μπροστά σε αυτό το φάσμα η άλλη πλευρά έκανε πίσω και έτσι το νέο πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με 14 ομάδες, ενώ θα καθιερωθεί και η «Super League 2» με τη συμμετοχή πιθανότατα 12 ομάδων.


Μετά από όλες αυτές τις εξελίξεις είναι πλέον δεδομένο πως υποβιβάζονται τρεις ομάδες απευθείας από τη φετινή Super League (14ος, 15ος και 16ος), ενώ ο 13ος θα δώσει αγώνα μπαράζ με τον δεύτερο της Football League.

Από τη Super League στη νεοσύστατη «Super League 2» ( πλέον θα είναι η δεύτερη τη τάξει κατηγορία) υποβιβάζονται ο 14ος, 15ος και 16ος της βαθμολογίας (ο Απόλλων Σμύρνης ως ουραγός έχει υποβιβαστεί και μαθηματικά).

Πέντε ομάδες θα παλέψουν στις τέσσερις εναπομείνασες αγωνιστικές της Football League για τη δεύτερη θέση, που οδηγεί στα μπαράζ με τον 13ο της Super League. Πρόκειται για τις ομάδες Πλατανιάς, Απόλλωνας Λάρισας, Απόλλωνας Πόντου, Εργοτέλης και Παναχαϊκή.
newsmessinia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ