2019-04-09 17:53:44
Φωτογραφία για Ομολογία ήττας ΣΥΡΙΖΑ από Τσακαλώτο;...
«Αφήνουμε αναδιαρθρωμένο χρέος στη ΝΔ» Σε μία αποστροφή του λόγου του, σε συνέντευξη που έδωσε στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη», ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε, μιλώντας για το...

χρέος: «H ΝΔ μας κατηγορεί ότι τους αφήνουμε καμμένη γη, είναι αστεία υπόθεση αυτό. Τους αφήνουμε και αναδιαρθρωμένο χρέος», ακούστηκε να λέει κατά λέξη ο Υπουργός Οικονομικών.

Θα μπορούσε να είναι μία υπόθεση εργασίας και να χρησιμοποιήθηκε ο ενεστώτας λόγω της δυσκολίας που έχει κάποιες φορές ο αγγλοτραφής υπουργός με τα ελληνικά; Ακούγοντας τη συγκεριμένη φράση πάντως, μοιάζει σαν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος να προεξοφλεί ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές. 

Πάντως οι συγκεκριμένες φράσεις έλειπαν από το δελτίο τύπου που μοίρασε το ΑΠΕ, παρόλο που υπάρχουν στο σχετικό αναρτημένο άρθρο του «Ράδιο Θεσσαλονίκη».

«Όσο πιο αργά, τόσο πιο καλά» για τις εθνικές εκλογές

Σχετικά με το πότε θα γίνουν οι εθνικές εκλογές, είπε χαρακτηριστικά "όποτε αποφασίσει ο πρωθυπουργός", διευκρινίζοντας ωστόσο πως η δική του θέση είναι όσο πιο αργά, τόσο πιο καλά.


"Για μένα, κάθε μήνας που περνά είναι καλύτερα τα πράγματα για τον κόσμο. Τον Σεπτέμβριο θα είναι πιο πολλοί αυτοί που θα έχουν δουλειά, θα είναι άλλη μια χρονιά με καλό τουρισμό, θα έχουν φτιαχτεί και άλλες εταιρείες" σημείωσε.

Όσον αφορά τις συγκρίσεις που γίνονται κατά καιρούς με την Πορτογαλία, σε ό,τι αφορά την ανάκαμψη, ο κ.Τσακαλώτος υπογράμμισε ότι δεν μπορείς να συγκρίνεις μια χώρα που βγήκε από το μνημόνιο πριν από τρία χρόνια, με μία -την Ελλάδα- που εξήλθε πριν από μόλις έξι μήνες. "Πήραμε μια χώρα με 28% ανεργία, που τώρα μειώθηκε στο 17%, που δεν είχε ανάπτυξη και έχει ανάπτυξη, που δεν είχε βιώσιμο χρέος και τώρα έχουμε χρέος που είναι βιώσιμο και έχουμε 15 χρόνια μπροστά μας που (θα) πληρώνουμε λιγότερο από την Πορτογαλία, αφήνουμε σε οποιαδήποτε μελλοντική κυβέρνηση, δική μας ή της αντιπολίτευσης, μια καβάντζα 35 δισ. ώστε να μην βρεθεί η χώρα σε κρίση" υπογράμμισε, όσον αφορά την κριτική ότι η κυβέρνηση δεν έχει πετύχει σημαντικές προόδους.

Για το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ προς στελέχη άλλων κομμάτων

Σχολιάζοντας το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ προς τα πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ και άλλων κομμάτων, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε: "Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει στόχο να γίνει ένα κόμμα «σούπα», που οποιοσδήποτε, με οποιαδήποτε άποψη, θα μπει μέσα. Θα συζητάμε με ανθρώπους που προέρχονται και από την οικολογική συνιστώσα και από τη σοσιαλδημοκρατία". 

Ξεκαθάρισε ότι κάθε συνεργαζόμενη δύναμη θα διατηρήσει την οντότητά της και τόνισε ότι "Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατέβει στις εκλογές ως Αριστερά".
newpost.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ