2019-04-11 16:20:16
Φωτογραφία για Έτοιμος να της βγάλει το λάδι!...
H εμφάνιση του Παναθηναϊκού απέναντι στην ΑΕΚ ήταν ένας κρίκος στην αλυσίδα των σταθερών εμφανίσεων για τους «πράσινους». Δεν ξέρω αν ο Παναθηναϊκός θα κάνει την έκπληξη απέναντι στη Ρεάλ, είμαι πεπεισμένος ωστόσο πως θα της βγάλει το λάδι σε όσους αγώνες χρειαστούν. Η μεγάλη διαφοροποίηση στον τελευταίο μήνα του Πιτίνο δεν είναι πως οι «πράσινοι» έχουν σημείο αναφοράς και ξέρουν κάθε φορά τι θέλουν στο παρκέ. Η βασική διαφοροποίηση είναι πως ο Παναθηναϊκός είναι σταθερός και σοβαρός. Η πορεία του μοιάζει με ευθεία γραμμή, δεν έχει σκαμπανεβάσματα και το γεγονός αυτό σε κάνει να αισιοδοξείς πως το όποιο φαβορί θα χρειαστεί να... σπάσει το κεφάλι του για να προσπεράσει το εμπόδιό του. 

Ο Πιτίνο πανηγύριζε μετά τον αγώνα με την ΑΕΚ για τα 38 deflections, εξέφραζε τον θαυμασμό προς τους παίκτες του, αντιλαμβανόμενος προφανώς πως αυτή τη στιγμή η ομάδα του είναι στο πικ αυτών που θέλει να βλέπει στο γήπεδο
. Ο Παναθηναϊκός θα πάει στη Μαδρίτη με έναν σκοπό: Να κατεβάσει τόσο πολύ τον ρυθμό, ώστε να διεκδικήσει τα παιχνίδια στους 70-75 πόντους. Η πορεία του τον τελευταίο μήνα, η προσήλωσή του στην άμυνα, δείχνει ότι ο Πιτίνο ξέρει πως θα το πετύχει. Ανεξάρτητα αν ο Παναθηναϊκός θα αντέξει σε μια σειρά αγώνων, δεδομένου ότι έχει χτυπητές αδυναμίες, το σίγουρο είναι ότι η Ρεάλ έχει κάθε λόγο να ανησυχεί για την αντίδραση της ελληνικής ομάδας.

Καθαρά αγωνιστικά, ο Παναθηναϊκός πέραν του ότι δέχτηκε μόλις 72 πόντους, είχε έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, έκανε πάρτι μέσα στις δύο ρακέτες, αλλά το πιο εντυπωσιακό απ' όλα είναι ο αριθμίς των 28 ασίστ. Με τέτοιο αριθμό τελικών πασών είναι αδύνατον να μη βάλεις 100άρα, όταν οι 60 τουλάχιστον πόντοι σου προέρχονται από φάσεις πάρε - βάλε. Ο Πιτίνο είχε την ευκαιρία να μοιράσει τον χρόνο, ίσως και ο ίδιος δεν περίμενε τόσο καλή εικόνα, αλλά είναι βέβαιο πλέον πως αυτή τη στιγμή έχει φτάσει τον Παναθηναϊκό στο πικ των δυνατοτήτων του. 

Για το περιστατικό Πιτίνο - Λάνγκφορντ υπάρχουν δύο τρόποι για να αντιμετωπίσεις το περιστατικό. Ο πρώτος είναι βλακώδης:  Να προσπαθήσεις να το κρύψεις, να κάνεις πως δεν έγινε τίποτα και να βγάλεις τρελούς αυτούς που το είδαν.

Ο δεύτερος είναι να το διασκεδάσεις. Και ο Πιτίνο επέλεξε τον έξυπνο τρόπο, αυτόν που θα έκανε τον λιγότερο θόρυβο. Με μια ξεκάθαρη δήλωση είπε μπροστά στις κάμερες τι ήταν αυτό που τον εκνεύρισε, το έριξε στην πλακίτσα για το ποτό που δεν τον κέρασε ο Λάνγκφορντ και ταυτόχρονα, μακριά από τις κάμερες έκανε ό,τι έπρεπε να κάνει για να αποκαταστήσει την ηρεμία και να βρει τη λύση με τον παίκτη του. 

Ούτε γάτα, ούτε ζημιά με λίγα λόγια κι αυτός είναι ο μοναδικός (σωστός) τρόπος που πρέπει μια ομαδα να αντιμετωπίζει τα ενδοοικογενειακά περιστατικα. Το άλλο μοντέλο, αυτό που λέει «δεν έγινε τίποτα, λάθος κάνατε» συνήθως σε εκθέτει και μάλιστα ανεπανόρθωτα...

Αρης Λαούδης
sdna.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ