2019-04-13 20:35:57
Φωτογραφία για Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στη ομιλία Τσίπρα
Με μία λιτή ανακοίνωση σχολίασε η Νέα Δημοκρατία την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της συνεδρίασης της εκλογικής επιτροπής της «Προοδευτικής Συμμαχίας».

«Αφήνουμε τον Αλέξη Τσίπρα να κοιμάται ήσυχος και να ονειρεύεται ότι τον στηρίζει η μεσαία τάξη που ρήμαξε στους φόρους. Θα ξυπνήσει ούτως ή άλλως στις 26 Μαΐου και θα συνειδητοποιήσει τον καθημερινό εφιάλτη που προκάλεσαν οι επιλογές του σε όλους τους πολίτες» τόνισε η αξιωματική αντιπολίτευση. Και πρόσθεσε: «Ευτυχώς τη νέα του αυταπάτη θα την πληρώσει ο ίδιος και όχι ολόκληρη η χώρα».

Αιχμηρό ήταν από την πλευρά του, το σχόλιο του Κινήματος Αλλαγής, για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της συνεδρίασης της εκλογικής επιτροπής της «Προοδευτικής Συμμαχίας». «Ο κ. Τσίπρας βρίσκεται σε πανικό και απελπισία. Δεν μπορεί να στηρίξει την πολιτική του και αναζητά προσωπείο για να κρυφτεί, να διαχειριστεί την ήττα» ανέφερε το κόμμα της αντιπολίτευσης. Και συνέχισε: «Ό,τι και να κάνει τη σκληρή καταδίκη από τον λαό δεν θα την αποφύγει. Ξέχασαν όμως σήμερα να φωνάξουν τον κ. Αμβρόσιο να τους δώσει την ευχή του. Δεν πειράζει. Την επόμενη φορά».


Κριτική στον Αλέξη Τσίπρα άσκησε και το Κομμουνιστικό Κόμμα, με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού από το βήμα της συνεδρίασης της εκλογικής επιτροπής της «Προοδευτικής Συμμαχίας». «Όσα κοσμητικά επίθετα κι αν βάλει ο κ. Τσίπρας στη συμμαχία που φτιάχνει, πρόκειται για μια τυχοδιωκτική συμμαχία που γίνεται με στελέχη που έχουν διακριθεί στο αντιλαϊκό έργο, με γυρολόγους της πολιτικής κι απομεινάρια του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., με υπηρέτες του κεφαλαίου, του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε., ακόμη και με φίλους του Αμβρόσιου» ανέφερε το ΚΚΕ.

Και συνέχισε: «Πρόκειται για μια συμμαχία που θέλει να εγκλωβίσει το λαό σε μια κάλπικη αντιπαράθεση με τη Ν.Δ. και το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, για να κρύψει την ταύτιση μαζί τους στην πολιτική της φτωχοποίησης του λαού και των μνημονίων διαρκείας της Ε.Ε., που τροφοδοτεί την ακροδεξιά και το φασισμό». «Αυτή η ταύτιση φάνηκε και στη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης. Παρά τις επιμέρους διαφορές τους και οι δύο αρνήθηκαν την πρόταση του ΚΚΕ για πλήρη κατάργηση του νόμου περί ευθύνης Υπουργών, έτσι ώστε για όλα τα αδικήματα κι, όχι για μερικά,  οι Υπουργοί να αντιμετωπίζονται, όπως οι απλοί πολίτες, να σταματήσουν τα παιχνίδια με την ερμηνεία του Συντάγματος και να πάψει ο αποφασιστικός ρόλος της εκάστοτε κυβερνητικής πλειοψηφίας» κατέληξε.

Με μία αιχμηρή δήλωση σχολίασε επίσης την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα η εκπρόσωπος του ''Ποταμιού'', Κατερίνα Μπακογιάννη, στον απόηχο της συνεδρίασης της εκλογικής επιτροπής της «Προοδευτικής Συμμαχίας». «Και εσωκομματικά πλέον τα "μαχαίρια" για την υπόθεση Πετσίτη. Αλήθεια όταν ο κ. Τσίπρας λέει ότι έχει απέναντί του το παλιό, το τοξικό, το φθαρμένο, μήπως εκτός από Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε να συμπεριλάβει και τον ΣΥΡΙΖΑ; Ο κόσμος πάντως αυτό λέει...» ανέφερε, χαρακτηριστικά, σε ανάρτησή της στο Twitter.

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ