2019-04-14 07:00:43
Φωτογραφία για Στις ελληνικές φυλακές 146 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα σε 3 χρόνια
Τριψήφιος είναι ο αριθμός των ανθρώπων -συγκεκριμένα 146- που έχουν χάσει τη ζωή τους μέσα στις ελληνικές φυλακές το διάστημα από το 2015 έως το 2018.

 

Τα περιστατικά βίας μέσα στα σωφρονιστικά καταστήματα είναι καθημερινό φαινόμενο, ενώ όπως φανερώνουν και οι αριθμοί πολλά από αυτά να έχουν τραγική κατάληξη με ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους.

 

Σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και τα οποία δημοσιεύει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» από το 2015 έως το 2018 146 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ελληνικές φυλακές. Βέβαια δεν είναι η πρώτη που οι εργαζόμενοι στα σωφρονιστικά καταστήματα καταγγέλλουν μέσω των Ομοσπονδιών τους περιστατικά βίας ανάμεσα στους κρατούμενους, αλλά και επιθέσεις εναντίων των σωφρονιστικών υπαλλήλων.

 

Ενδεικτικές είναι και οι δηλώσεις του γραμματέα της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας, Βασίλης Μπισμπίκης. «Τα περιστατικά βίας είναι καθημερινά και όσα μαθαίνουμε είναι ελάχιστα σε σχέση με αυτά που βγαίνουν προς τα έξω… Τα περιστατικά γίνονται όλο και πιο άγρια, η υπηρεσία αδυνατεί να προστατεύσει τους αδύναμους κρατούμενους. Η κατάσταση έχει ξεφύγει το τελευταίο διάστημα», τονίζει χαρακτηριστικά.


 

Δύο δολοφονίες μέσα στο 2019 από τη «μαφία του Κορυδαλλού»

 

Το πρόβλημα μάλιστα δεν φαίνεται να περιορίζεται, αντίθετα συνεχίζεται όπως αποδείχθηκε μετά και την αποκάλυψη της δράσης της «μαφίας του Κορυδαλλού», μέλη της οποίας έδιναν εντολές για δολοφονίες.

 

πηγή: sinidisi.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ