2019-04-14 23:24:40
Φωτογραφία για Τα επόμενα βήματα του Τσίπρα για την προοδευτική συμμαχία...
Σε συνεχή επικοινωνία με το κόμμα και τον γραμματέα Πάνο Σκουρλέτη είναι ο Αλέξης Τσπίρας στην τελική ευθεία των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών. Μπορεί ο χρόνος για τις εθνικές κάλπες να μην έχει “κλειδώσει” ακόμα, ωστόσο η κυβέρνηση κινείται με ορίζοντα τις αρχές Οκτωβρίου δίνοντας μεγάλη βάση στη προοδευτική συμμαχία και στο προσκλητήριο που έχει απευθύνει ο πρωθυπουργός.

Η εκλογική επιτροπή με τα 274 μέλη συγκροτήθηκε και την απαρτίζουν στελέχη από τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΔΗΜΑΡ, την Ακτιβιστική Κίνηση Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, τη Γέφυρα, το Δίκτυο Αριστερών Δημοκρατών, την Ενωτική Κίνηση Ευρωπαϊκής Αριστεράς, την Κοινωνική Συμφωνία, τους Σοσιαλιστές για την Πρόοδο, τη Σοσιαλιστική Πρωτοβουλία , το Σοσιαλιστικό Πατριωτικό Κίνημα, τη Χάρτα 19 και τους Ανένταχτους. Από το κόμμα έχουν συνταχθεί πολλά από τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής, υπουργοί, συντονιστές περιφερειακών οργανώσεων και το γραφείο οργανωτικού.


Θα ακολουθήσει η ανάδειξη ενός συντονιστικού οργάνου από 21 μέλη που θα έχει την ευθύνη της προεκλογικής εκστρατείας συνολικά.

Ο πρωθυπουργός χθες επιχείρησε να τονώσει το ηθικό των μελών της νέας επιτροπής βάζοντας μια διαχωριστική γραμμή με το παρελθόν: “Έχουμε απέναντί μας έναν τοξικό επικοινωνιακό συνασπισμό. Μια σκοτεινή συμμαχία όλων εκείνων των κύκλων, των κυκλωμάτων, των τριγώνων, των συμφερόντων και των πολιτικών τους εκφραστών, που έχει βαλθεί να ξεθεμελιώσουν ότι καταφέραμε μέχρι σήμερα”, είπε χαρακτηριστικά.

Στόχος του Αλέξη Τσίπρα είναι η πρωτοβουλία για τη συγκρότηση της προοδευτικής συμμαχίας και το άνοιγμα στο χώρο του κέντρου να γίνει σε ήρεμο κλίμα μέσα στο κόμμα, ώστε το μήνυμα να φτάσει μέσω των τοπικών κοινωνιών στην περιφέρεια και ειδικότερα στις νέες και στις πολύ νέες ηλικίες.

Εκλογικά “μαχαιρώματα” μεταξύ των “παλαιών” και των “νέων” μέσα στην Κουμουνδούρου δεν μπορούν να γίνουν σε καμία περίπτωση ανεκτά, αντιθέτως ευελπιστούν πως οι διαφορετικές ιδεολογίες μπορούν να συνυπάρξουν και να αθροιστούν στο τελικό εκλογικό αποτέλεσμα. Το εγχείρημα δεν είναι εύκολο και για αυτό το λόγο οι επιτελείς της Κουμουνδούρου απευθυνόμενοι προς τα αριστερά του κόμματος έχουν ξεκαθαρίσει πως κανείς δεν μιλάει για ένα νέο κόμμα της σοσιαλδημοκρατίας, αλλά για τον ΣΥΡΙΖΑ που θα είναι ο βασικός φορέας που θα ενεργοποιήσει την παλαιά κοινωνική βάση του ΠΑΣΟΚ.

Οι ανοιχτές συγκεντρώσεις θα είναι πολλές το επόμενο διάστημα με τον Αλέξη Τσίπρα να δίνει το τόνο της καμπάνιας σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας όπου θα έχει προηγηθεί η κατάλληλη προετοιμασία. Προτεραιότητα είναι η συσπείρωση του κόμματος και η επαναπροσέγγιση των ψηφοφόρων που το 2012 είχαν εμπιστευτεί τον ΣΥΡΙΖΑ και τον είχαν οδηγήσει στην εξουσία.

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθούν και τα υπόλοιπα 5 πρόσωπα που θα συμπληρώσουν τη λίστα των 42 στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ...
newpost.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ