2012-06-12 19:02:02
Φωτογραφία για ΥΠΟΙΚ προς εφορίες: Έτσι θα εισπράξετε τα χρέη όσων έχουν περιουσία στο εξωτερικό
Ένα βήμα παραπέρα πηγαίνει ο υπουργός Οικονομικών Γ. Ζανιάς την προσπάθεια είσπραξης ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο από όσους φορολογούμενους έχουν... ακίνητα, καταθέσεις και λοιπά περιουσιακά στοιχεία στο εξωτερικό.

Με σχετική απόφαση η οποία δημοσιοποιείται την επομένη των εντολών διασταυρώσεων ανάμεσα σε όσους φορολογούμενους έχουν χρέη προς το Δημόσιο ή έχουν κάνει αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα και παράλληλα διατηρούν καταθέσεις στο εξωτερικό, έχουν βγάλει λεφτά στο εξωτερικό την τελευταία διετία ή έχουν ακίνητα στο Ηνωμένο Βασίλειο, περιγράφεται η διαδικασία αμοιβαίας συνδρομής στην είσπραξη απαιτήσεων.

Στην απόφαση ορίζεται ότι ανάλογα με το είδος της οφειλής, αρμόδιες υπηρεσίες για την αποστολή και λήψη με ηλεκτρονικά ή άλλα μέσα των αιτήσεων, συνοδευτικών τίτλων, εντύπων, λοιπών εγγράφων και κάθε άλλης πληροφορίας είναι η Διεύθυνση Πολιτικής Εισπράξεων και η Διεύθυνση Τελωνείων Αττικής.

Αρμόδιες αρχές για την είσπραξη, διαχείριση και απόδοση των απαιτήσεων στα πλαίσια της αμοιβαίας συνδρομής ορίζονται οι Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες και τα Τελωνεία.
euro2day.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ