2019-04-16 09:17:10
Φωτογραφία για Μ. Ζορμπά: Η Ελλάδα θα συμβάλει στην αποκατάσταση της Παναγίας των Παρισίων
Τη βαθιά θλίψη της για την καταστροφή που υπέστη ο καθεδρικός ναός της Παναγίας των Παρισίων, εξέφρασε η Υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM». Τόνισε, επίσης, ότι η Ελλάδα θα στηρίξει την προσπάθεια αποκατάστασης του καθεδρικού ναού του Παρισιού.

«Όταν βλέπουμε ένα μνημείο να καταστρέφεται μπροστά στα μάτια μας, μνημείο ιστορικής αναφοράς για το Παρίσι, νιώθουμε σαν να χάνουμε κάτι από τη ζωή μας. Η ζωή των μνημείων ταυτίζεται με την ίδια τη ζωή μας και με την ιστορία ενός τόπου», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Ζορμπά. Επισήμανε ότι όλοι πρέπει να έχουμε μια εγρήγορση για την προστασία και των δικών μας μνημείων και πρόσθεσε: «Η αίσθηση ότι μπορεί να συμβεί κάτι ξαφνικό σε κάποιο μνημείο πρέπει οδηγήσει όλο τον κόσμο σε ένα καλύτερο σχεδιασμό για την προστασία των μνημείων».

Πρ. Παυλόπουλος: Mήνυμα αλληλεγγύης στον Γάλλο Πρόεδρο Μακρόν


Ύστερα από εντολή του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ο Γενικός Γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας Πρέσβης Γεώργιος Γεννηματάς επικοινώνησε με τον εδώ Πρέσβη της Γαλλίας κ. Christophe Chantepy και του ζήτησε να μεταφέρει στον Πρόεδρο Eμανουέλ Μακρόν αισθήματα βαθιάς θλίψης και ειλικρινούς αλληλεγγύης για το τραγικό συμβάν της καταστροφικής πυρκαγιάς στο Ναό της Παναγίας των Παρισίων.

Αλ. Τσίπρας: Καταστροφή για την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά η πυρκαγιά στη Γαλλία

«Η καταστροφή της Παναγίας των Παρισίων μάς θλίβει βαθιά. Δεν αποτελεί μόνο εθνική καταστροφή για τη Γαλλία, αλλά και για την ευρωπαϊκή και παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά. Εμανουέλ Μακρόν, είμαστε στο πλευρό σας» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Βατικανό: «Σοκ» από την πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων

«Σοκ» και «θλίψη» για την πυρκαγιά που κατακαίει την Παναγία των Παρισίων, «σύμβολο του Χριστιανισμού στη Γαλλία και σε όλο τον κόσμο» εξέφρασε χθες το Βατικανό.

«Εκφράζουμε την εγγύτητά μας στους Γάλλους Καθολικούς και τον λαό του Παρισιού και προσευχόμαστε για τους πυροσβέστες και όλους όσους καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για να αντιμετωπίσουν αυτή τη δραματική κατάσταση» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Βατικανού.

ΑΜΠΕ/AFP/Reuters

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ