2019-04-16 09:20:00
Φωτογραφία για Προς επίλυση το πρόβλημα συνταγογράφησης Triplex για τους ενδοκρινολόγους! Νέα απόφαση του υπ.Υγείας
Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Προς επίλυση φαίνεται ότι βαίνει το πρόβλημα που είχε προκύψει με τους ενδοκρινολόγους οι οποίοι δεν μπορούσαν να συνταγογραφήσουν συγκεκριμένες εξετάσεις όπως Triplex αγγείων επειδή δεν είχε ενσωματωθεί η επιλογή αυτή στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης της ΗΔΙΚΑ.

Μετά από αλλεπάλληλες διαμαρτυρίες ενδοκρινολόγων προς το υπουργείο Υγείας, φαίνεται ότι δίνεται λύση.

Συγκεκριμένα έπειτα από καταγραφή του προβλήματος από την ειδική ομάδα συμβούλων του υπουργού Υγείας οι οποίοι μελετούν τις δυσλειτουργίες στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης μαζί με στελέχη της ΗΔΙΚΑ, ο Γενικός Γραμματέας Γιώργος Γιαννόπουλος με επιστολή/απόφασή του προς την ΗΔΙΚΑ ζητά να ενσωματωθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα η επιλογή να μπορούν και οι ενδοκρινολόγοι να γράφουν Triplex αγγείων.

Πάντως δεν είναι η μοναδική δυσλειτουργία που καταγράφεται στο σύστημα. Καθημερινά οι γιατροί αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες να γράψουν τόσο φάρμακα όσο και εξετάσεις. Διαβάστε ΕΔΩ τις λεπτομέρειες: «Συνταγογράφηση βραχνάς για γιατρούς και ασθενείς από το μειωμένο πλαφόν! Τα μηνύματα στους γιατρούς και τα πρόστιμα»

Ωστόσο πρέπει να σημειωθεί ότι ειδική ομάδα του υπουργείου Υγείας έχει αναλάβει να καταγράψει όλα τα προβλήματα που υπάρχουν ώστε σταδιακά να δοθεί λύση.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ