2019-04-16 16:01:16
Φωτογραφία για «Καθαρός» δρόμος...
...με «μαξιλάρι» ρευστότητας έως το 2023 Αναφορά στις συνομιλίες της ελληνικής κυβέρνησης και τις ενέργειες για την αποπληρωμή των δανείων από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αλλά και στα αποθέματα που για πρώτη φορά επιτεύχθηκαν και επιτρέπουν στην Ελλάδα να μην καταφύγει σε...

δανεισμό μέχρι το 2023, αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης.

Με την απόδοση των 10ετών ομολόγων του ελληνικού δημοσίου να υποχωρούν κατά τρεις μονάδες βάσης στο 3,27%, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2005, η Ελλάδα προετοιμάζεται να ζητήσει αυτή την εβδομάδα τη συγκατάθεση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας για την πρόωρη αποπληρωμή δανείων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ύψους 3,7 δισ. ευρώ.

«Η κυβέρνηση είναι σε συζήτηση, με στόχο να αποπληρωθούν κάποια δάνεια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (και όχι μόνο) κυρίως ακριβά» υποστήριξε ο Γ. Δραγασάκης υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «γενικά αυτή η ρευστότητα μας δίνει την δυνατότητα, να βελτιωθεί η διεθνής πιστοληπτική εικόνα της χώρας, να έχουμε διαρκείς βελτιώσεις, να πέσουν τα επιτόκια και στην πορεία να βρούμε και τρόπους ώστε να επιταχύνουμε την ανάπτυξη και την ανάκαμψη».

Στο πλαίσιο της δυνατοτήτων αυτών της χώρας, ο κ. Δραγασάκης, ενέταξε και την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ίδρυση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας...
efsyn.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ