2019-04-16 18:21:58
Φωτογραφία για Τώρα θυμήθηκε ο Μητσοτάκης το ΧΥΤΑ Φυλής...
«Η Αθήνα κάθεται πάνω σε μια μεγάλη υγειονομική βόμβα» είπε σε προεκλογική επίσκεψη.

ΦΩΤΟ Επίσκεψη στην Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διάθεσης Απορριμμάτων (ΟΕΔΑ) Δυτικής Αττικής στη Φυλή πραγματοποίησε σήμερα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της ΝΔ άσκησε κριτική στην...

Κυβέρνηση και ιδίως στην Περιφερειάρχη Αττικής κ. Δούρου για την οριακή κατάσταση στην οποία παραδίδει τη μονάδα υγειονομικής ταφής στη Φυλή, ύστερα από πέντε χρόνια προκλητικής απραξίας. Στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι στις εγκαταστάσεις της μονάδας ανακύκλωσης φτάνει μόλις το 25% του συνολικού όγκου των απορριμμάτων, ενώ το 75% οδηγείται σε υγειονομική ταφή, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι η μονάδα Υγειονομικής Ταφής πρόκειται να κλείσει το Μάρτιο του 2020, χωρίς να υπάρχει κανένα σχέδιο για την επόμενη μέρα.

Αφού περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις της ΟΕΔΑ, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:


“Δυστυχώς, σήμερα, η Αττική κάθεται πάνω σε μια μεγάλη υγειονομική βόμβα. Αυτή είναι η κατάσταση της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική εν έτει 2019. Δυστυχώς, και το τελευταίο κύτταρο της Φυλής γεμίζει με ανησυχητικος ρυθμούς. Και πολύ σύντομα θα βρεθούμε αντιμέτωποι με μια δραματική κατάσταση. Υπάρχουν μεγάλες ευθύνες για ό,τι δυστυχώς δεν έγινε αυτά τα πέντε χρόνια: Για το ότι δεν προχώρησαν σημαντικά έργα τα οποία είχαν δρομολογηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση σχετικά με τη σωστή επεξεργασία των απορριμμάτων, αλλά και για το ότι δυστυχώς η ανακύκλωση βρίσκεται σε εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά.

Οι ευθύνες θα τεθούν στην κρίση των πολιτών, όταν θα προσέλθουν στις κάλπες. Ευθύνη δική μας είναι να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα με περισσότερη ανακύκλωση στην πηγή, με περισσότερα κίνητρα για τους δήμους ώστε να ενθαρρύνουν τους πολίτες να ανακυκλώνουν περισσότερο, και φυσικά με μια σωστή και συμφέρουσα διαχείριση των υπολειμμάτων -γιατί πάντοτε θα υπάρχουν υπολείμματα- με ενεργειακή αξιοποίηση εκεί που είναι απαραίτητο.

Θα πρέπει πολύ γρήγορα να κερδίσουμε το χαμένο χρόνο και να μην επιτρέψουμε άλλο να παρουσιάζει η χώρα μας αυτή την άθλια, αυτή τη θλιβερή εικόνα στην διαχείριση των απορριμμάτων”.

Η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για τη διαχείριση των απορριμμάτων συνδυάζει τρεις βασικούς άξονες: Πρώτον, την ενίσχυση της ανακύκλωσης μέσω του πολλαπλασιασμού των σχετικών μέτρων και της δημιουργίας κινήτρων για την μεγιστοποίηση της διαλογής στην πηγή. Δεύτερον, τη θέσπιση αντισταθμιστικών μέτρων προς όφελος των Δήμων που φιλοξενούν μονάδες επεξεργασίας αποβλήτων, καθώς και μέτρων επιβράβευσης των Δήμων που επιτυγχάνουν υψηλά ποσοστά ανακύκλωσης στην πηγή. Τρίτον, η προώθηση της μηχανικής, βιολογικής και θερμικής επεξεργασίας του υπολείμματος από τη διαλογή στην πηγή για την παραγωγή ανακυκλώσιμων υλικών, την ανάκτηση ενέργειας, με απώτερο σκοπό την ελαχιστοποίηση του ποσοστού του υπολείμματος προς απόθεση.

Ο σύγχρονος και βιώσιμος σχεδιασμός της Νέας Δημοκρατίας για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική θα υλοποιηθεί μέσω της σύμπραξης του Δημοσίου με τον Ιδιωτικό τομέα κατά τρόπο ώστε να ενισχυθούν οι επενδύσεις στον εν λόγω τομέα, να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας αλλά, κυρίως, να διασφαλιστεί η αποτελεσματική προστασία του περιβάλλοντος και η επίτευξη των εθνικών και ευρωπαϊκών στόχων.

πηγή: real.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ